HostelBookers lanserer åtte nye språk idet nettstedets popularitet fortsetter å vokse

HostelBookers har lagt till åtta nya språk på sajten för att öka kvaliteten på sina tjänster till kunder med andra modersmål än engelska, sedan en undersökning nyligen visat att sajten är populär över hela Europa och lockar till sig alltfler användare där.

De nytillkomna språken är danska, franska, holländska, italienska, norska, polska, portugisiska och svenska, och därmed finns sajten nu på elva språk totalt.

Samtidigt med lanseringen av de nya språken har HostelBookers också startat flerspråkiga bloggar på italienska, franska, tyska och spanska, där man t.ex. kan få många värdefulla tips om bra övernattningsställen eller goda råd om vett och etikett på resan.

Företaget har redan en flerspråkig kundtjänstavdelning – innan de nya språken lanserades nu senast hade man nämligen redan haft en framgångsrik lansering av spanska och tyska i juli.Vi kan vänta oss ännu fler förändringar i framtiden, då företaget kastar sina blickar allt vidare ut i världen.

David Smith, förste driftschef på HostelBookers, konstaterar: “Det är en viktig nyhet och ännu ett steg i rätt riktning för företaget. I och med de nya språken blir sajten mer användarvänlig och tillgänglig för vår växande internationella marknad. Jag är mycket nöjd med de framgångar som vi haft under 2009. Det har varit ett mycket lyckat år, och vi har all anledning att vara optimistiska inför 2010.”

HostelBookers höll sin första sommarrea 2009, och kunde i september meddela att de var i medeltal 5,1 % billigare än den närmaste konkurrenten, Hostelworld, enligt en oberoende undersökning som utfördes av Reed Business Insight.

Företaget erbjuder för närvarande över 16000 vandrarhem och budgethotell på över 3000 orter och är den enda sajten i branschen som inte tar ut någon bokningsavgift.