Island etta på listan över resmål där man kan uppleva norrskenet

Northern Lights - IcelandMed sitt perfekta läge alldeles innanför polcirkeln – och med en topprankning från den ledande reseguiden Lonely Planet som prisvärt resmål i Norden för 2010 – är Island verkligen rätt plats den här vintern för den som vill se norrsken.

Norrskenet hör absolut till de mest imponerande naturfenomenen i världen. Det naturliga ljusspelet, som har det vetenskapliga namnet Aurora borealis, förekommer främst i polartrakterna, ett område som ligger inom en radie på 2 500 km runt jordens magnetiska nordpol.Norrskenet orsakas främst av solfläckar på solens yta. Solfläckarnas intensitet följer en cykel på elva år, och nästa topp i cykeln kommer mellan 2011 och 2012. Norrskenets styrka varierar med solfläckarnas antal men är också beroende av klar himmel. Forskarna är ense om att förhållandena för att se norrskenet under 2010 är ytterst goda, vilket gör just den här vintern till en idealisk tid att resa till Island.

Islands flaggflygbolag, Icelandair, erbjuder många oförglömliga norrskensresor, där flyg, hotell och naturligtvis aktiviteter i samband med norrskenet ingår. Icelandair utlovar också en trygg och pålitlig resa till alla som vill fängslas av Islands trollmakt.

För att boka flyg med Icelandair eller ta reda på mer information om de tjänster som erbjuds, besök www.icelandair.se