Island kåret til bedste rejsedestination – hvor det magiske nordlys kan opleves

auroraborealis-iceland2På grund af Islands perfekte beliggenhed, lige inden for den nordlige polarkreds, og fordi den førende rejseguide, Lonely Planet, har udnævnt Island til nummer ét blandt de prisbillige rejsemål i Nordeuropa i 2010, er Island absolut denne vinters ideelle destination, hvis du vil se nordlys.

Nordlyset er uden tvivl et af de mest betagende naturlige syn i verden. Aurora borealis’ naturlige lysudfoldelser forekommer oftest i polarområderne med centrum inden for en radius på 2500 km fra den geomagnetiske pol.Mængden af solpletter på solens overflade er hovedårsagen til forekomsten af nordlys, og med disse solpletter følger en 11-års cyklus, som beregnes til at have sit højdepunkt mellem 2011 og 2012. Auroras styrke er baseret på antallet af de solpletter, der forekommer, samt den klare sigtbarhed, og forskerne er enige om, at betingelserne for at se nordlys i 2010 er utroligt gode, hvilket gør denne vinter til det perfekte tidspunkt at besøge Island.

Islands flagskib, luftfartselskabet Icelandair, tilbyder adskillige pakkerejser med nordlysoplevelser i kategorien ‘dit livs oplevelse’. Flyrejse, hotelophold og alle de vigtige nordlysoplevelser er med i pakken. Foruden alt dette lover Icelandair også en sikker og tryg rejseform for alle dem, der ønsker at opleve Islands fortryllelser.

Besøg www.icelandair.dk for at bestille fly med Icelandair eller for at finde flere oplysninger om den service, de tilbyder.