Antikvitetsauksjon som pågår online tilbyr et enestående utvalg Colt skytevåpen og er åpen for nordiske samlere

Rock Island Auction CompanyAuksjonshuset RIA, som spesialiserer seg på antikvariske skytevåpen og militære memorabilia kunngjorde nylig en ny Premiere Firearms-skytevåpenauksjon, som går av stabelen mellom den 4. og den 6. desember.

Selskapet Rock Island Auction Company auksjonerer bort over 2.800 ulike våpen fra De forente stater fra borgerkrigstiden, klassiske Colt-revolvere og andre skytevåpen, som er å få kjøpt i dagene 4., 5. og 6. desember i en bygning med et areal på 7084 kvadratmeter i hovedkvarteret i Moline i staten Illinois i USA.

Denne unike auksjonen er tilgjengelig for entusiastiske samlere av skytevåpen og militære memorabilia fra hele Norden og resten av verden. Grunnleggeren av selskapet Rock Island Auction Company, Patrick F. Hogan, priser den europeiske etterspørselen etter disse objektene og derfor gjør han auksjonen tilgjengelig og presenterer den online for nordiske interesserte som ikke har anledning til personlig å møte opp på auksjonen.

Auksjonen Premiere Firearms Auction kan skryte av å sitte på en av de største samlingene av Colt-revolvere til krutt, lange Colt-rifler og repetigeværer av merket Colt; inkl. en høyst sjelden tidlig urmodell av repetigeværet Colt 1855 med etui og den meget sjeldne karabinen Colt 1839 Paterson med tosifret serienummer.I oppmerksomhetens sentrum kommer to prakteksemplarer fra den amerikanske militærhistorien til å stå: En av kun tre hundre revolvere av typen Replacement Dragoon Revolvers, produsert i året 1848, kommer til å gjøres tilgjengelig for bortauksjonering; denne ekstraordinært sjeldne og muligens mest berømte amerikanske revolveren med utskiftingsmagasin ble kun ved en enkelt anledning produsert av merket Colt for våpendepartementet (Ordnance Department), for at den skulle erstatte revolverne av modellen Walker, som ble ødelagte under tjenesten.

Et annet fremragende stykke historie er Black Powder Colt, en engangsvirkende hærrevolver kalt “Frontier Six Shooter” i originaletui, som en gang ble eid av den amerikanske soldaten William “Buffalo Bill” Cody. Det dreier seg ikke bare om et sjeldent prakteksemplar av en revolver, to sjeldne brev følger med i tillegg. Den første revolveren er fra Colt-fabrikken, som identifiserer den som kaliber .44-40, en engangsvirkende hærrevolver, under transporten til New York den 24. oktober 1882; samt et enestående brev fra skytevåpeneksperten Greg Martin, der han erklærer at han skaffet seg revolveren fra William Codys søster, Julie Codys, privatsamling.

RIA har blitt et av de fremste auksjonshusene for skytevåpen også fordi det er overbevist om at en godt informert kunde er det viktigste. RIA bidrar dessuten til at samlere fra Norden og land andre steder i verden skal kunne knytte seg tettere sammen.

Hele samlingen kan ses online på Rock Island Auction Companys nettsider .