On line antikvarisk auktion tilbyder unikke Colt skydevåben og er åben for skandinaviske samlere

Rock Island Auction CompanyAuktionshuset RIA, der fokuserer på antikke våben og militære memorabilia har for nyligt bebudet endnu en auktion af skydevåben ”Premiere Firearms”, som afholdes fra den 4. til den 6. december.

Firmaet Rock Island Auction Company. Auktionerer mere end 2.800 forskellige våben fra borgerkrigstiden i USA; klassiske Colt revolvere og andre skydevåben, som alle kan ses i bygningen på 7084 m2 i Moline i staten Illinois i USA.

Denne enestående auktion er tilgængelig for ivrige samlere af skydevåben og militære memorabilia fra hele Skandinavien og resten af verden. Grundlæggeren af Rock Island Auction Company, Patrick F. Hogan, værdsætter europæiske efterspørgsel efter disse produkter og udvider derfor adgangen til auktionen via on-line adgang for skandinaviske samlere, der ikke personligt kan komme til auktionen.

Premiere Firearms Auctions kan prale af den største samling af sortkrudts revolvere fra Colt, lange Colt rifler og revolverende rifler af mærket Colt; inclusive en tidlig model med æske af repeterrifflen Colt 1855 og en meget sjælden karabiner riffel Colt 1839 Paterson med tocifret løbenummer.



Der vil være speciel opmærksomhed på to fantastiske våben fra amerikansk militærhistorie. Én revolver ud af de trehundrede producerede Replacement Dragoon Revolvers fra 1848 vil være på auktionen. Denne meget sjældne og måske mest fejrede amerikanske revolver blev produceret af Colt til Ordnance Department som erstatning for Colt Walker revolvere, der blev ødelagt under tjeneste.

Et andet våben med militærhistorie er en Black Powder Colt, Single Action Army Revolver ”Fontier Six Shooter” i æske fra producenten. Revolveren tilhørte den amerikanske soldat William ”Buffalo Bill” Cody. Ikke blot drejer det sig om et smukt antikt våben, men sammen med våbnet følger to sjældne breve. Den første er fra fabrikken Colt, der identificerer våbnet som en kaliber 44-40 single action army revolver i forbindelse med en forsendelse til New York den 24. oktober 1882. Det andet brev er fra våbeneksperten Greg Martin, der i brevet erklærer at han fik revolveren fra den personlige samling af William Codys søster, Julie Cody.

RIA er blevet et førende aktionshus for skydevåben, fordi det er overbevist om at velinformerede kunder er af afgørende betydning for forretningen. RIA hjælper samtidigt samlere fra Skandinavien og andre lande i at samles.

Det er muligt at se hele samlingen on-line på websiderne for Rock Island Auctions Company.