HostelBookers erbjuder ökenturer med rabatt för kunder som bokar hostel i Marocko

HostelBookers - Ksar Bicha Hotel Merzouga HostelBookers, en sajt för billiga övernattningar, har gått ihop med Authentic Morocco för ett erbjudande om ökenturer i vinter.

Alla kunder som bokar hostel i Marocko mellan 1 december och 1 mars 2010 får 15 % rabatt på ett stort urval turer, bland annat en kamelritt över Erg Chebbi dynerna vid solnedgången och dagsturer till traditionella berberbyar.

Marocko, med sina kasbaher, souker och ökendyner, är ett annorlunda, och verkligt exotiskt resmål. I de livliga städerna Fez och Marrakech hittar du moriska palats, utmärkta shoppingtillfällen i de många soukerna och en äkta känsla av lyx i hammambaden. Men om du lämnar turiststråken kan du lära känna den marockanska kulturen och upptäcka imponerande natur, från Todra- och Dadesravinerna till cederskogarna söder om Fez.

Dessa privata organiserade turer är ett perfekt sätt att uppleva det verkliga Marocko, med lokala förare som kan lämna allfartsvägen och ta sina gäster på en skräddarsydd tur till unika sevärdheter som vanliga turister aldrig får se. På vintern, från december till februari är klimatet idealiskt för kamelritter och ett äventyrligt alternativ till vintersolsemestern.HostelBookers har också tillgång till många olika riader som ligger nära öknen och är därmed idealiska som utgångspunkt för ridturer över dynerna på kamel. Riader är traditionella vackert inredda små hotell, som ger ett äkta smakprov på marockans gästfrihet.

Ouarzazate är den främsta infartsporten till öknen i södra Marocko, och Riad Salam är en av vackraste ställena att bo i staden. Den pittoreska riaden vetter mot floden, och alla rum har luftkonditionering och eget badrum. Gästerna kan koppla av vid poolen, på solterrassen eller i den färgrika trädgården och njuta av det lokala köket i restaurangen.

Ksar Bicha Hotel Merzouga är en perfekt utgångspunkt för att utforska Saharas dyner. Denna prisvärda kasbah drivs av en gästvänlig marockans familj och har rum med bad runt en inbyggd gård fylld av blommor. Från takterrassen har man sagolik utsikt över dynerna, och ägarna kan komma med många förslag till vad som finns att göra i öknen.

Hotel Kasbah Tizimi ligger i Erfoud på ökenvägen som förbinder norra och södra Marocko. Det är en oas mitt i öknen med hotellrum runt en pool med utsikt över den största palmskogen i världen. Arkitekturen är traditionell och rummen inredda i typisk marockans stil, vilket ger hotellet en verkligt äkta atmosfär.

För mer information om erbjudandet, kontakta: sonia@hostelbookers.com