HostelBookers: Geniet van een reis door Cuba, Syrië en Birma

HostelBookersHostelBookers bieden nog steeds jeugdherbergen in Cuba, Syrië en Myanmar, in tegenstelling tot hun belangrijkste concurrenten in de budgetaccommodatiesector, die deze bestemmingen hebben afgewezen.

Sinds HostelWorld en Hostels.com een nieuwe eigenaar hebben, bieden ze geen jeugdherbergen meer op bepaalde bestemmingen die door het Amerikaans buitenlands beleid zijn ‘verboden’ om zaken mee te doen.

Het Britse bedrijf HostelBookers gaat tegen dit beleid in, en blijft de beste budgetaccommodatie in Syrië, Cuba en Myanmar aanbieden.

Hoewel het reizen naar sommige plekken een ethisch dilemma kan zijn, zijn deze inspirerende landen nog steeds erg in trek bij onafhankelijke reizigers. HostelBookers beantwoordt aan deze vraag naar een uniekere reiservaring door op elke bestemming de beste jeugdherbergen te bieden.

Cuba

Cuba is uitermate uniek. Dit tropische eiland biedt palmstranden en watersport aan de rand van de levendige Spaans-koloniale hoofdstad Havana, met zwoele salsaritmes, afbrokkelende koloniale gebouwen en oude wolkenkrabbers.

Reizigers die in een jeugdherberg in Havana verblijven, treffen straten aan met felgekleurde Amerikaanse Buick-auto’s, psychedelische muurschilderingen van Che Guevara, en cafés met kaartende oude mannen die Cubaanse sigaren roken.

Syrië

Syrië is, zoals grote delen van het Midden-Oosten, een veel veiliger en kosmopolitischer land dan men denkt.In dit levendige land gaan eeuwenoude geschiedenis en dagelijkse bedrijvigheid hand in hand – plaatselijke bewoners picknicken naast ruïnes van monumenten, en de straten krioelen van de ezels, fietsen, en Amerikaanse taxi’s uit de jaren ’60. Elke stad heeft een citadel, ontspannende hamams en oude soeks.

Syrië heeft vele Unesco-bezienswaardigheden, van de oude stad Damascus (een van de oudste bewoonde steden ter wereld) tot de Griekse ruïnes van Palmyra in een woestijnoase. Andere onmisbare bezienswaardigheden zijn de spookachtige dode steden – verlaten Byzantijnse steden die door de rest van de wereld vergeten lijken te zijn – en kastelen uit de tijd van de kruistochten. Er zijn jeugdherbergen in Damascus, Aleppo en Palmyra, wat het land geschikt maakt voor backpackers.

Myanmar/Birma

Naar Birma reizen is voor sommige reizigers een ethische beslissing – vanwege het tirannieke politieke regime is het land door de internationale gemeenschap geboycot, en vele backpackers willen dat voorbeeld volgen. Maar dit land is in werkelijkheid heel anders dan het veel betreden pad door Zuidoost-Azië, met straten vol Brits-koloniale huizen, stoomboten die de rivieren afvaren, en krakkemikkige bussen die zich op wegen vol met gaten wagen.

Het land kan bogen op vele mystieke bezienswaardigheden – van de 4000 boeddhistische tempels aan een rivieroever in Bagan tot drijvende dorpen en rustige kloosters aan het Inlemeer. Reizigers kunnen verblijven in een jeugdherberg in Rangoon, de voormalige hoofdstad met een groot internationaal vliegveld, en in de Schwedagon-pagode, de belangrijkste religieuze plek van het land.