HostelBookers: Nyd din rejse til Cuba, Syrien og Burma

HostelBookersHostelBookers har stadig vandrehjem og lavprishoteller på Cuba, i Syrien og Myanmar, selv om disse destinationer er blevet afvist af deres største konkurrenter i lavprishotelbranchen.

Efter et ejerskifte er HostelWorld og Hostels.com holdt op med at udbyde overnatningsmuligheder på visse destinationer, som er blevet ’forbudt’ af den amerikanske udenrigspolitik.

Den britiskejede virksomhed HostelBookers går imod strømmen og fortsætter med at tilbyde de bedste lavprishoteller i Syrien, på Cuba og i Myanmar.

Selv om rejser til visse steder kan udgøre et etisk dilemma, har disse inspirerende lande stadig stor tiltrækning for den selvstændige rejsende. HostelBookers opfylder dette behov for en mere unik rejseoplevelse med de bedste hostels på hver destination.

Cuba

Cuba er fuldstændig unik. Denne tropiske ø tilbyder palmeomkransede strande og vandsport langs den livlige hovedstad Havana, der har rødder i den spanske kolonitid, sensuelle salsarytmer, forfaldne bygninger i kolonistil og skyskrabere af den gamle skole.

Rejsende, der bor på et hostel i Havana, kommer til at opleve gader med amerikanske Buicks i stærke farver, psykedeliske Che Guevara vægmalerier og cafeer, hvor gamle mænd spiller kort og ryger cubanske cigarer.

Syrien

Ligesom meget andet i Mellemøsten er Syrien et meget mere sikkert sted og et mere kosmopolitisk land, end folk er klar over.I dette pulserende land blander fortidens historie sig med hverdagslivets travlhed – man ser familier på skovtur ved siden af ruiner af monumenter, og gaderne er et virvar af æsler, cykler og amerikanske taxaer fra 1960’erne. Hver by kan prale af citadeller, afslappende hamman-bade og gamle souk-markeder.

Syrien har en overflod af steder, der er med på Unescos verdensarvliste, lige fra den gamle by Damaskus (en af de ældste endnu beboede byer i verden) til de græske ruiner i ørkenoasebyen Palmyra. Andre seværdigheder, som simpelthen skal ses, er de gådefulde ”døde byer” – forladte byzantinske byer, der tilsyneladende er blevet glemt af resten af verden, og borge, der går tilbage til korstogenes tid. Der er hostels i Damaskus, Aleppo og Palmyra, som gør det nemt at tage på backpacker-tur rundt i landet.

Myanmar/Burma

At rejse til Burma er en etisk beslutning for nogle rejsende – landet har et tyrannisk politisk regime og er blevet boykottet af det internationale samfund. Derfor ønsker mange backpackers at følge deres eksempel. Men dette land er virkelig en helt anden verden end den slagne vej tværs over Sydøstasien med britiske huse fra kolonitiden, dampskibe, der sejler ned ad floderne, og knirkende busser, der vover sig ud på de hullede veje.

Landet kan prale af mange eventyrlige seværdigheder – lige fra Bagans 4000 buddhistiske templer, der hviler langs en flodbred, til flydende landsbyer og fredelige klostre ved Inlesøen. Rejsende kan bo på et hostel i Yangon, en gammel hovedstad med en større international lufthavn og Shwedagon-pagoden, landets mest betydningsfulde religiøse seværdighed.