Turistkampagnen Inspired by Iceland forener en hel nation i støtte online

Inspired By IcelandTuristkampagnen Inspired by Iceland kom i dag til verden, efter at den islandske regering havde opfordret hele befolkningen til at være online samtidig i en time til støtte for landet og dets turisme. Den kæmpemæssige event fandt sted i dag mellem 14.00 og 15.00 GMT, hvor et overvældende flertal af landets 320.000 indbyggere gik online og sendte beskeder til deres venner rundt om i verden med invitationer til at besøge Island.

Inspired by Iceland, som betyder „Inspireret af Island“, har til formål at bidrage til at få gang i den islandske turisme, efter at antallet af besøgende faldt kraftigt på grund af vulkanudbruddet i Eyjafjallajökull. Formålet med kampagnen er at vise resten af verden, at Island stadig er et sikkert sted at besøge, og at kun en lille procentdel af landet er blevet berørt af aske, siden vulkanudbruddet begyndte. Fly til Island er også tilbage til normale forhold og fungerer effektivt.

Turistkampagnen ledes af Islands regering, Reykjavík byråd, Islands Handelskammer, Islands Turistråd, Rejseindustriens Forbund og en række selskaber som fx Icelandair.

Direktøren for Icelandair, Birkir Hólm Guðnason, forklarer: „Her i Island mener vi, at vores land er et smukt sted, som inspirerer enhver, der besøger det. Det overvældende landskab, befolkningens venlighed og imødekommenhed og den enestående kultur er alt sammen dele af vores land, som vi gerne vil have, at folk oplever og lærer at kende via denne kampagne.“

Desuden opfordrer den islandske regering folk rundt om i hele verden, der har besøgt Island, til at deltage og logge ind på www.inspiredbyiceland.com og skrive en besked om, hvordan Island har inspireret dem. Yderligere er der en række sociale netværk, hvor folk kan gå ind og støtte kampagnen Inspired by Iceland, fx på www.facebook.com/inspiredbyiceland og http://twitter.com/icelandinspired.

På kampagnens websted er der informationer og meddelelser om andre begivenheder, der vil finde sted i de kommende uger samt oplysninger om Island og, om hvordan man kan støtte kampagnen.

Kig ind på www.inspiredbyiceland.com, og få mere at vide om turistkampagnen Inspired by Iceland. Find information angående fly til Island og ferie i Island på www.icelandair.dk