Hele Island står sammen om turistkampagnen Inspired by Iceland

Inspired By IcelandHele Island står i dag sammen om verdens første online-kampagne for at støtte et positivt billede af Island og landets turisme.

Klokken cirka 14.00 GMT i går har Islands befolkning, Islands Handelskammer, Islands Turistråd og en række rejseselskaber som fx Icelandair logget sig ind i en time for at støtte den nye online-kampagne Inspired by Iceland. Under denne happening, der støttes af den islandske regering, har islændinge sendt beskeder til deres venner rundt om i verden om, hvad de selv holder af ved deres land, hvorfor det er et besøg værd, hvad der rent faktisk sker i Island, og hvordan andre også kan blive „Inspired by Iceland“.

Inspired by Iceland, som betyder „Inspireret af Island“, har til formål at bidrage til at kickstarte den islandske turisme i sommermånederne efter forstyrrelserne fra vulkanen i Eyjafjallajökull. Antallet af besøgende er faldet kraftigt på grund af det misvisende billede, som rejsende kan have fået af forholdene i Island. Dagens event skal være med til at få folk til at forstå, at landets sikkerhed, infrastruktur og skønhed stadig er intakt.

Islands industriminister, Katrín Júlíusdóttir sagde: „Vi tror på, at Island er et land, som kan inspirere enhver, der kommer hertil. Summen af den overvældende geografi og det vidunderlige landskab, befolkningens varme og venlighed, Islands enestående kultur og tilgængelighed er det, der gør vores land til at fantastisk sted at besøge — og det ønsker vi, at hele verden skal vide.“

Yoko Ono, som længe har været fan af Island, har med sin Twitter og blog også hjulpet med at støtte kampagnen Inspired by Iceland sammen med en lang række andre musikfolk og entertainere fra Island og resten af verden.

Du kan selv få mulighed for at blive „Inspired by Iceland“ og deltage i debat om Island, om musik, landskab, sport eller måske Islands vilde natur – gå ind på www.inspiredbyiceland.com, og skriv en besked. Du kan også besøge Inspired by Iceland på Facebook og Twitter. Få mere information om fly til Island på www.icelandair.dk