Verdens raskeste mann Usain Bolt til Bislett

Verdens største idrettsstjerne, Usain Bolt, har takket ja til å delta på ExxonMobil Bislett Games i Oslo 9. juni. Dermed er stevnet sikret en attraksjon av en størrelse man aldri tidligere har hatt.

– Jeg er ikke i tvil om at dette er den største idrettsstjernen som noensinne har satt sine ben på Bislett. Dette overgår både Carl Lewis og alle andre storheter som har vært her tidligere, sier en stolt stevnegeneral og Meeting Director Steinar Hoen i Bislett Alliansen.

Bolt er tredobbel regjerende OL- og verdensmester. I Oslo stiller han til start på 200-meter, en distanse der han tidligere har satt to verdensrekorder. I tillegg er han innehaver av verdensrekorden på 100 meter og på 4 x 100 meter stafett.

Forventninger
– Jeg gleder meg til å konkurrere for første gang på det verdensberømte Bislett Stadion, og foran et publikum som er kjent for sin store entusiasme. Jeg innehar tre verdensrekorder, men jeg er blitt fortalt at det er satt utrolige 69 verdensrekorder på denne banen. Det blir morsomt å få løpe på en så berømt arena, sier Bolt.

Ferdig med skader
Etter at forrige sesong ble forkortet på grunn av skader, er Bolt nå tilbake i storform.

– Forberedelsene har gått veldig bra. Skadeproblemene jeg hadde i fjor sommer er leget, og treningsopplegget mitt har forløpt i henhold til planen. Jeg har aldri vært i Norge tidligere, og jeg kommer vel forberedt og klar til å løpe fort og underholde publikum, sier Bolt.

ExxonMobil Games er et av de 14 stevnene i Samsung Diamond League i 2011, og det første Bolt har takket ja til å delta i.

Oppkjøring til VM
Stevnet er derfor en viktig del av sprinterens oppkjøring til VM i Daegu i Sør-Korea.

– Siden dette er et VM-år, er hvert stevne viktig for meg i forberedelsene til å forsvare titlene mine. Stevnet på Bislett er et sentralt steg på veien til å nå dette målet, sier Bolt.

Steinar Hoen, som også er NRKs tidligere ekspertkommentator på friidrett, mener den jamaicanske sprinteren har gode muligheter til å bli den første som kommer under 19 sekunder på 200-meteren.

– Drømmen er selvsagt at dette skal skje på Bislett. Det ville vært fantastisk om drømmen ble virkelighet, sier han.

En opplevelse
Den øvrige deltakerlisten vil ikke bli klar før senere på året, men Hoen er glad over allerede å ha fått på plass det aller største trekkplasteret friidrettsverden har å by på.

Årets ExxonMobil Bislett Games er det 46. i rekken, ExxonMobil har vært tittelsponsor i 24 år. Billettsalget åpnet i dag og med Bolt på plass regner Hoen med at Bislett stadion kommer til å bli smekk full torsdag 9. juni.

– Dette blir en opplevelse vi kommer til å snakke om i flere år fremover. Dette blir en idrettssnakkis, sier Hoen. – Hvor var du da Bolt løp på Bislett?

Kontaktperson:

Steinar Hoen, 90744144, steinar@bislettalliansen.no

www.bislettgames.com