IJslands paarden festival in Reykjavik is bevestigd

Het IJslands Paarden Festival heeft bevestigd dit jaar plaats te vinden tussen 26 Maart en 2 April, in en om de IJslandse hoofdstad, Reykjavik. Het Festival is geschikt voor paardenliefhebbers van alle leeftijden, met parades, bezoekjes aan Paardenstallen, films, beurzen en meer.

Het IJslandse paard is een algemeen gevierd zuiver ras door paardenliefhebbers over de hele wereld. Hoewel het orginele ras gemixt was, vandaag de dag is het een van de meest pure paardenrassen in de wereld, als gevolg van isolatie. Het ras is puur gebleven voor zo’n duizend jaar en tot op de dag van vandaag is het het enige paardenras in IJsland. Paarden zijn ook een integraal deel in de IJslandse geschiendenis, in feite het IJslandse paard kan terug getraceerd worden in IJsland laat in the negende eeuw.

Deze speciale paarden worden geroemd voor hun unieke kenmerken en bouw. Hoewel ze af en toe de grootte van een pony hebben, IJslandse paarden zijn extreem sterk, efficient en gespierd, maar op een zachte manier – hierdoor zijn ze geschikt voor ruiters van alle leeftijden. Ze zijn extreem intelligent, goed gehumeurd, veelzijdig, en ook erg mooi. Het IJslandse paard is het meest kleurrijke ras in de wereld, met meer dan 40 verschillende kleuren en meer dan 100 variaties.

Een van de meest onderscheidene eigenschap is hun gang. Het ras is een ‘vijf- gangen’ ras, bekend om zijn wandel-zekerheid en het vermogen om te wandelen op ruw terrein. Een IJslands paard kan de meest voorkomende gangen uit voeren: stap, draf en galop, maar ook de aanvullende gang, bekend als de ‘tolt’. De ‘tolt’ is een vier-slag telgang bekend om zijn versnelling en snelheid, alsmede voor het comfortable zitten en het bedekken van de bodem.

Het IJslands paarden festival zal dit jaar plaats vinden tussen 26 maart en 2 april in en om Reykjavik, en hier zal het IJslandse paardenras worden gevierd. Tijdens het festival zullen verschillende activiteiten en shows plaats vinden. Hoogtepunten zijn ‘tolt-rij’ wedstrijden; een bezoekje aan de beste fokkerijen in IJsland; paardenshows; markt en ambacht; en de ‘gobbidigobb’ familie fair, waar de hele familie kan genieten van paardrijden, kunst en muziek optredens in downtown Reykjavik.

De festival finale word na verwachting een spannende ‘ijs-tolt’ wedstrijd, genaamd ‘Alle Sterken’, in Laugardalur de ijshal van Reykjavik. Toeschouwers zullen worden verblind door de ‘créme-de-la-créme’ van IJslandse paarden die de beroemde ‘tolt’ gang op het ijs zullen uitvoeren.

Voor meer informative over het IJslands paarden festival, bezoek www.icelandichorsefestival.is.

Voor meer informative over IJslandse paarden, bezoek http://www.icehorse-experience.is/static/files/pdf/icelandichorse_web.pdf.

Voor meer informatie over wat IJsland te bieden heeft, bezoek www.inspiredbyiceland.com.