Beskytt barnas øyne mot UV-stråler med solbriller i påsken!

Når påskesolen står høyt på himmelen er det en utfordring for øynene, og ikke minst gjelder det for barn. For mange er solbriller en del av imagen, ta derfor med deg en sjekkliste når du skal kjøpe nye solbriller så kan du være sikker på at øynene også beskyttes.

Ta vare på barnas øyne

Selv om UV stråling er farlig for alle, er det særlig viktig å beskytte barna mot de sterke strålene.

– Barn under 12 år har ikke ferdig utviklede øyne. Det slippes mer stråling fra UV-lys igjennom et barns øye i forhold til et voksent øye. For å unngå skader er det derfor veldig viktig å beskytte barns øyne så godt som mulig, sier Jesper Jeppesen, Produksjef i Synsam.

Og husk; UV-strålingen er spesielt sterk på fjellet i påsken. Mye av strålene reflekteres fra snøen og himmelen, og la deg ikke lure av overskyet vær i påskefjellet. UV-strålene trenger gjennom skyene, og særlig er strålingen sterk hvis det har falt nysnø.

– Solbriller til barn skal være behagelige og de må sitte godt på. Brillene bør være merket med hvor mye UV-stråling de filtrerer bort, forteller Jannicke Rognstad, Markedsdirektør i Synsam.

Mote og beskyttelse

Solbriller er unektelig mote, og blir ofte brukt med tanke på utseendet enn beskyttelse. I påskefjellet er det ekstra viktig å tenke på solbriller som beskyttelse. Solbrillene bør dekke godt slik at de ikke slipper inn UV-stråling på sidene.

Alle solbriller som selges i Norge, skal være merket med UV 400, noe som garanterer at de beskytter mot UV stråler. Dersom brillene ikke har dette merket, er det ikke lov til å selge dem i Norge.

I dag kan man få solbriller med og uten styrke, vanlige briller med mørkt eller fargeskiftende glass, og til og med linser med UV- beskyttelse. Bruker man linser med UV-beskyttelse bør man likevel ha solbriller. Dette fordi linsene kun dekker iris og ikke det hvite området i øyet.

Tips til foreldre: Hvordan velger man solbriller til barna?

• Sjekk at brillene er merket med UV400 og hvor mye UV-stråling de filtrerer bort.
• Sjekk at brillene dekker godt rundt øynene og at de er tette på sidene. Solbriller med smale glass vil ikke gi god beskyttelse, siden mye UV-stråling kommer inn langs kantene.
• Kjøp solbriller barna liker, så er det større sjanse for at de vil bruke dem.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Jannicke Rognstad, Markedsdirektør i Synsam, 91513519, jannicke.rognstad@sysam.no
Jesper Jeppesen, Produktsjef i Synsam, 97408204, jesper.jeppesen@synsam.no

Fakta om Synsam

• Synsams hovedvirksomhet er briller, solbriller, kontaktlinser og synstester.Butikkene er preget av et stort utvalg av både brilleinnfatninger, brilleglass, kontaktlinser og solbriller. Man vil finne alle slags hjelpemidler for synet, gode garantiordninger og ikke minst også en sterk faglig kompetanse.
• Synsam er Norges og Nordens ledende optikerkjede med nesten 80 butikker i Norge, og 350 i Norden. Av disse er 40 egeneid, mens 40 er drevet av franchisetakere. I alt arbeider det 400 i Synsam i Norge, som har et lite og kostnadseffektivt servicekontor med lederfunksjoner i Oslo.
• Synsam, som er den lokale nr. 1 i sine markeder, betjener nesten 1 million kunder og omsetter for over 500 millioner kroner årlig og er den lokale nr. 1 i Norge.
• Synsam har ca. 15 prosent markedsandel i optikermarkedet. I 2009 var omsetningen i optikermarkedet på 3,16 milliarder eks. mva fordelt på 700 butikker spredt over hele landet.
• Synsam har ambisjoner om å vokse til 125 butikker og ha en omsetning på 25-30 markedsandeler i løpet av de neste 4-5 årene.
• Private Equity (PE) selskapet Alipes, som har Ikea og Ikano som eiere, kjøpte Synsam i 2009. I Norge eier Alipes også barneproduktselskapet Reflex som står bak butikkonseptene Barnas Hus, Reflex og Fru Lyng.
• Synsam samarbeider bl.a. med anerkjente brands som bl.a. RayBan, Chanel, Oakley, Persol, Ralph, Loren, Polo Ralph Loren, Paul Smith, Prada, Ralph, Carrera, Giorgio Armani, Dior, Emporio Armani, Gucci, Boss, Hugo Boss, Boss Orange, Marc Jacobs, Marc by Marc Jacobs, Max Mara, Max & Co, YvesSaintLaurent, Bruuns Bazaar, Cheap Monday, Vendela, Elizabeth Arden og ProDesign.
• Synsam butikkene er kjent for blant annet kjent for sitt samarbeid med Vendela Kirsebom, Morten Quale, Jan Thomas, Lene Nystrøm og Right To Play med Johan Olav Koss.
• Johan Baklund (43) er adm. direktør i Synsam. Han har hatt flere toppstillinger innen ledende kjeder i Norge. Blant annet i Hakon Gruppen, Statoil Detaljhandel og Apotek 1 Kjeden.