Island er i den grad en varm destination

Nu, når Grimsvötn vulkanen i Island nærmest er en skygge af sig selv, er Island om muligt en endnu mere attraktiv feriedestination ovenikøbet med et nyt geologisk vidunder.

Den kraftige vulkanske aktivitet under Vatnajökull gletcheren varede i tre dage og der blev produceret mere aske på en enkelt  dag end under hele Eyjafjallajökull udbruddet sidste år. Det til trods har generne været begrænsede og flytrafikken er normaliseret. Oprydning og rengøring efter askenedfald skrider også planmæssigt frem og kun et lille område i det sydøstlige Island er hårdt ramt.

Med fly tli tiden til Island og øvrige Europa og det sydøstlige Island så godt som på benene igen, hvad er egentligt forandret siden sidste uge? Blot en enkelt ting nemlig endnu en geologisk turistattraktion.

Island om sommeren er et magisk sted med sin perlerække af spektakulære landskaber, midnatssol og en masse andet og det hele er lige spændende. Hvis sidste års udbrud i foråret øgede interessen så kan Island se frem til endnu en vild sommer med rigtigt mange gæster som vil valfarte til det, der skabe dette forårs overskrifter. Hvad så med det askelag som alle talte om? Jo, det var faktisk så effektiv gødning at landmændende havde den bedste høst i mange år. Man må bare elske Moder Jord!

Icelandair har 27 ugentlige fra København og Billund til Island og en returbillet kan fås fra bare kr. 1.730,- inkl. skatter og afgifter.

Icelandair tilbyder også populærer pakkerejser til Island, bl.a. en  “fly & hotelpakke” to nætter med morgenmad og internetadgang her i juni måned. Pakkepris fra kr. 2.595,-  pr. person.

Bestil din rejse til Island på www.icelandair.dk.

Image: Karl Ólafsson/visir.is