Iceland Airwaves maakt optreden van Björk bekend op het festival

Nederlandse muziekfans krijgen de kans om Björk te zien optreden tijdens het Iceland Airwaves muziekfestival (van 12 – 16 oktober).

Het is bevestigt dat deze populaire zangeres tijdens het festival tweemaal zal optreden met haar Biophilia concert. Daarnaast zal ze vier keer optreden in de concerthal Harpa die pas geopend is in de binnenstad van Reykjavík.

Tijdens deze unieke concerts zal Björk nieuwe liedjes uit haar verwachte studioalbum Biophilia uitvoeren en ook nummers uit haar oudere albums met een groep unieke muzikanten en een koor van 24 meisjes. Ook zal ze gebruik maken van bijzondere instrumenten, waaronder een 9 meter hoog digitaal bestuurd pijporgel die gebruik maakt van de zwaartekracht om muzikale patronen te creëren.

Björk zal tweemaal optreden tijdens het Iceland Airwaves muziekfestival, op woensdag 12 en zondag 16 oktober. Het Biophilia concert is tevens te zien op woensdag 19, zaterdag 22, dinsdag 25 en vrijdag 28 oktober in Harpa en tickets zijn hier verkrijgbaar.

Bovendien kunnen de tickets voor het concert ter waarde van 65 euro worden toegevoegd tijdens de boeking van alle Icelandair Holidays pakketten, of achteraf door de boeking opnieuw te openen.

Iedereen die al een ticket heeft gekocht voor het Iceland Airwaves festival krijgt de kans om gratis naar het concert op 12 en 16 oktober te gaan. Er zullen 200 gratis tickets voor elke show worden verdeeld onder personen met een polsband/festivalpas op basis van “Wie het eerst komt, het eerst maalt” op de dag van het optreden.

Muziekliefhebbers kunnen nog steeds de Iceland Airwaves package deal met Icelandair kopen, inclusief vlucht vanaf Amsterdam Schiphol en een Iceland Airwaves festivalpas – hotelverblijf is mogelijk tegen meerprijs.

Image: http://flickr.com/olafur