Ontdek zomervakanties in IJsland en de schoenerzeiltochten naar Groenland

Naar aanleiding van een nieuw samenwerkingsverband tussen Icelandair en North Sailing, kunnen reizigers hun tijd nu opdelen tussen een zomervakantie in IJsland en een exclusieve schoenerzeiltocht naar het prachtige Groenland.

In de zomermaanden biedt Icelandair, IJslands toonaangevende luchtvaartmaatschappij, regelmatig vluchten van Amsterdam, Brussel en Parijs naar IJsland aan. Passagiers van Icelandair hebben  de mogelijkheid om het uitgebreide fjordengebied van Scoresby Sound te ontdekken tijdens een tocht op een geweldige schoener.

Elke week vliegt Icelandair 10 keer vanaf Amsterdam Schiphol, 4 keer vanaf de  Brussel en 14 keer per week vanaf de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs. Icelandair biedt  een ‘early bird special’ aan waarmee reizigers elke week een ‘vlucht van de week’ met korting kunnen boeken. Ga voor meer informatie naar www.icelandair.nl.

Deze unieke schoenerzeiltocht naar Groenland met North Sailing vindt voor het eerst dit jaar plaats tussen 20 augustus – 27 augustus en 27 augustus – 3 september.

Tijdens de zeiltocht gaan de reizigers op ontdekkingsreis langs het uitgebreide fjordengebied van Scoresby Sound. Zij krijgen de kans om spectaculaire ijsbergen te zien, de adembenemende basaltrotsen van Gaseland en de 2000 meter hoge, steile granietrotsen van Milne Land. Tot de bezochte gebieden horen Fohnfjord, Gaseland, Ankervig, Hekla Havn, Rodefjord, Harefjord, Rypefjord, Ofjord, Bjorneoer, Hjornedal en nog veel meer prachtige plaatsen.

De schoeners van North Sailing, Haukur en Hildur, zijn afstammelingen van de eerste gedekte zeilschepen uit het noorden van IJsland uit de 19e eeuw. De kennis en knowhow voor de omgang met en het onderhoud van gaffelschoeners is in IJsland bijna geheel verloren gegaan. De schoeners van North Sailing zijn momenteel de enige actieve schepen van hun soort aan de IJslandse kust.

Bij de schoenerzeiltocht inbegrepen zijn een retourtransfer tussen Keflavik en Reykjavik, vluchten naar en van Reykjavik naar Constable Point, het transport tussen de luchthaven in Constable Point en de haven; accommodatie, faciliteiten en maaltijden aan boord van de schoener, serviceteam en reisleiding, twee diners in Ittoqqortoormiiit, een lunchbuffet in Ittoqqortoormiiit, en de transfer van Ittoqqortoormiiit naar de luchthaven van Constable Point.

Ga voor meer informatie over de schoenerzeiltocht van IJsland naar Groenland met North Sailing naar www.northsailing.is.