Vluchten naar Denver met Icelandair

Vluchten naar DenverIcelandair, sinds 1937 de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland, voegt met ingang van volgend voorjaar de bestemming Denver toe aan haar routenetwerk. Met vier uitstekend aansluitende vluchten per week vanuit Amsterdam via Reykjavik, IJsland, is Denver de negende Noord-Amerikaanse gateway van de luchtvaartmaatschappij. De eerste vlucht vanuit Reykjavik naar Denver zal op 10 mei 2012 plaatsvinden.

Een “goudmijn” voor cultuur- en outdoorliefhebbers

Gelegen in de staat Colorado aan de uitlopers van de indrukwekkende Rocky Mountains, is Denver een aantrekkelijk centrum voor cultuur-, sport- en outdooractiviteiten. Het is een zéér diverse stad, waar de zon maar liefst 300 dagen per jaar aan strakblauwe luchten schijnt .

Met zijn mix van stedelijke verfijning en outdooractiviteiten, heeft Denver het allemaal. Gelegen aan de oevers van de South Platte rivier op een hoogte van 1609 meter boven zeeniveau, is de stad de poort naar de betoverende Rocky Mountains. Het is de hoofdstad van Colorado en ook de dichtsbevolkte stad in die staat. Denver werd gesticht in 1858 nadat de eerste goudklompjes gevonden werden aan de oevers van de rivier. De goudmijnen zijn inmiddels opgedroogd, maar Denver blijft een waar “goudmijntje” voor reizigers. De zon schijnt hier 300 dagen per jaar en het klimaat is er mild en gematigd, met een gemiddelde wintertemperatuur van 7 °C. In de zomermaanden stijgt het kwik er in augustus tot gemiddeld maar liefst 30 °C. Tip: maak een wandeling door het stadscentrum, waarbij een bezoek aan de vele galerijen voor beeldende kunst, winkels en tal van bekroonde restaurants niet mag ontbreken. Gezinnen met kinderen zullen genieten van de Denver Zoo en de inwoners van de stad zijn erg trots op hun Denver Botanic Gardens. Even ten noordwesten van de binnenstad is de historische en hippe wijk LoDo (afkorting voor “Lower Downtown”) gevestigd. Veel van de gerestaureerde gebouwen in LoDo dateren van rond het jaar 1900 en hebben inmiddels een nieuw leven gekregen als funky winkeltjes, restaurants en kunstgalerijen. Denver is ook bekend om zijn bierproductie, zodat het de moeite waard – en niet te vergeten “dorstlessend” – is om een bezoek aan één van de vele brouwerijen te brengen. En waarom ook niet een uitstapje naar één van de vele verschillende wijnhuizen en wijngaarden in en rond Denver?Een outdoor-, natuur- en sportliefhebbersparadijs

Op slechts 20 minuten rijden vanuit Denver is men aan de voet van de Rocky Mountains. Hier tref je een verscheidenheid aan outdooractiviteiten aan, zoals hiken door de overweldigende natuur, raften, kajakken en bergbeklimmen. De uitstekende golfbanen en bekende golfresorts zoals die van Broadmoor zijn ook een vermelding waard . De regio beschikt tevens over een aantal van ‘s werelds beste skigebieden, waarvan Aspen en Vail uiteraard de bekendste zijn. Tot de omliggende steden en nationale parken van Denver behoren Central City, Black Hawk, Georgetown, Pikes Peak Land en Rocky Mountain National Park. Voor een onvergetelijke, prachtige autorit met adembenemende vergezichten, neem je de hoogstgelegen verharde weg in Noord-Amerika tot aan de top van de Mount Evans op een hoogte van 4348 meter – deze panoramaweg is geopend van eind mei tot de eerste maandag van oktober.

Twee vakanties in één

Icelandair biedt via haar hub Reykjavik al lijndienstvluchten aan naar New York, Boston en Seattle. Daarnaast voert de IJslandse maatschappij seizoensvluchten uit naar Washington DC, Orlando, Minneapolis/St. Paul en de Canadese bestemmingen Toronto en Halifax. De vluchten naar Denver worden uitgevoerd op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag en sluiten perfect aan op de Icelandair vluchten vanuit de meer dan 20 europese vertrekpunten, waaronder Amsterdam. Icelandair biedt een unieke kans om een vakantie naar Noord-Amerika te koppelen aan een kort verblijf op IJsland en zo dus twee vakanties in één te combineren. Op alle tickets is een kostenloze reisonderbreking in IJsland mogelijk.

Aanvullende informatie over Icelandair’s voordelige vliegtickets naar IJsland, Noord-Amerika en pakketreizen naar IJsland is te vinden op www.icelandair.nl of bel naar 020-5213955 (keuze 1 voor reserveringen).