Islanti ja Reykjavik valittiin Lonely Planetin Matkaoppaan äänestyksessä ‘Parhaiksi matkakohteiksi’ 2012

Islanti ja sen pääkaupunki Reykjavik on äänestetty Lonely Planetin Best in Travel 2012  parhaiksi matkakohteiksi maa- ja kaupunkikategorioissa. Äänestäjinä toimivat Lonely Planetin lukijat.

Lonely Planet on maailman suurin matkaoppaiden ja digitaalisen median julkaisija.Kyseiseen vuosittaiseen lukijoiden Paras matkakohde -äänestykseen otti osaa 3000 lukijaa ja henkilöstön jäsentä. Äänien laskun jälkeen suosituimmaksi vuoden 2012 matkakohteeksi maakategoriassa osoittautui Islanti ja kaupunkikategoriassa Reykjavik.

Islanti sai huomattavat 32 prosenttia kokonaisäänistä ja toiseksi jäänyt Italia sai 13 prosenttia. Kaupunkikategoriassa Reykjavik sai huomattavat 27 prosenttia äänistä, ja toiseksi jäänyt Lissabon sai 15 prosenttia äänistä.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Islanti äänestetään suosikkimatkakohteeksi. Lonely Planet äänesti Islannin yhdeksi ‘Vuoden 2010 täydellinen matkakohde’ -maaksi, ja vuonna 2011 Islannin Westfjordsin maakunta äänestettiin yhdeksi ‘Matkailun 10 parasta maakuntaa 2011’ -kohteeksi.

Lonely Planetin lukijat mainitsivat Islannin parhaimmiksi nähtävyyksiksi Amerikan ja Euroopan välisten mannerlaattojen kohtaamispaikan, jäätiköt, tulivuoren, ainutkertaisen maaperän ja geotermisesti lämmitetyt uima-altaat.

Reykjavikista lukijat mainitsivat seuraavaa: “Yöelämä on legendaarinen, ja kävelymatkan päässä keskustasta on lukuisia kahviloita ja pieniä museoita. Matkailijat, jotka haluavat päästä kauas vilkkaasta kaupunkielämästä, voivat matkustaa tärkeimpiin luonnonkohteisiin (esim. Kultainen kolmio ja tuliperäinen Reykjanesin niemimaa) bussilla tai autolla kaupungin keskustasta 45 minuutissa. Kaupunki on myös sijoittanut kulttuurillisiin kohteisiin, joihin kuuluu uusi Harpan konsertti- ja konferenssikeskus, sekä uusiin hotelleihin ja hostelleihin”.

Katso lisätietoa lennoista Suomesta Islantiin osoitteesta http://www.icelandair.fi/.

Kuva: Oli Kristinn – http://flickr.com/olafur