IT-selskapet Skýrr kjøper grønt datasenter

Kerfi, som eies av det islandske IT-selskapet Skýrr, har nå kjøpt 100% av andelene i Thor Data Center, som spesialiserer seg i grønne datasentre. Den største kunden til Thor Data Center er den norske programvarekjempen Opera Software. Selskapet har nå sikret seg 3,2 megawatt til denne driften fra kraftselskapet HS Orka på Suðurnes sør for Reykjavik og i avtalen foreligger en opsjon om opp til 19,2 megawatt dersom det blir behov. Denne investeringen er blitt gjort med et forbehold i form av en pålitelighetsundersøkelse.

„Arbeidet som Thor Data Center har utført har vært et stort initiativ når det gjelder markedsføring av Island som et miljøvennlig alternativ for kunder av datasentre. Thor Data Center har en fremragende stab som innehar mye kunnskap om oppbygging og strukturering av datasentre. Oppgavene til datasentre som Thor Data Center kan tilføre landet store inntekter, noe som uten tvil er en viktig del av oppbyggingen av arbeidslivet helhetlig sett. Vi er meget stolte av dette fine tilskuddet til Skýrr-familien,“ legger Gestur til.

„Skýrr er i dag et nordisk it-selskap med 1100 ansatte i fire land. Vi har lenge vært opptatt av å bygge opp et datasenter på Island, da det er et stort behov på dette området i de utenlandske markeder samt at vi har et eget salgsnett i Norge og Sverige. Struktureringen i oppbygningen av Thor Data Center kalles Tier3+“ sier Gestur G. Gestsson, direktør i Skýrr.

Skýrr er det største it-selskapet på Island med ca. 600 ansatte. Rundt 500 personer jobber i tillegg i Skýrrs datterselskaper i Norge, Sverige og Latvia. Skýrrs virksomhet favner om de fleste områder innenfor IT, alt fra programvareløsninger og salg av maskinvare til data hosting, rådgivning og driftstjeneste. Det bør nevnes at Skýrr er moderselskapet til programvarehuset Hands i Norge, hvor rundt 200 personer jobber med løsninger vedrørende Microsoft-forretningsløsninger.

Skýrr er det 9. største IT-selskapet i Norden.

Datterselskapet i Norge, Hands er et applikasjons- og konsulentselskap med ca. 200 ansatte som selger, leverer og tilpasser forretnings- og bransjeløsninger med tilhørende tjenester, til mellomstore og større bedrifter innen utvalgte segmenter. Hands er den største forhandleren av Microsoft Dynamics i Norge. Hands er lokalisert i Bergen, Stavanger, Sandefjord, Oslo og Riga.

For nærmere opplysninger:
Stefán Hrafn Hagalín
kommunikasjonsansvarlig
hagalin@skyrr.is
+ 354 897 3644