Stedentrip Reykjavik met een Icelandair vlucht naar IJsland en hotel

Boek nu een voordelige Icelandair stedentrip naar Reykjavik, de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Icelandair biedt een fantastische 4-daagse pakketreis naar deze gezellige IJslandse metropool aan vanaf € 735,- per persoon, compleet met excursies.

Veelzijdig Reykjavik aan de voet van adembenemende natuur

Genieten van prachtige landschappen met watervallen, geisers, gletsjers, warmwaterbronnen en vulkanen? Uit eten in uitmuntende restaurants en het magische Noorderlicht zien? Een nachtleven induiken dat niet onder doet voor welke andere metropool dan ook,  met daarna een duik in een geothermisch bad? Dat kan allemaal in en rondom Reykjavik.

Naast de natuur zijn er ook nog de kleurrijke huizen, aparte bouwstijl en leuke winkeltjes die Reykjavik haar unieke touch geven. De indrukwekkende Hallgrimskirkja kerk is zeker een aanrader: vanaf de top is het uitzicht over Reykjavik en de nabijgelegen besneeuwde Esja berg werkelijk prachtig.

De eerste Vikingen die zich permanent in de omgeving vestigden noemden de plek “Reykjavík” (Rookbaai), omdat zij er stoom zagen oprijzen uit hete bronnen. Deze geothermische bronnen zorgen er vandaag de dag voor dat de huizen, de openbare zwembaden, maar ook de voetpaden van de stad geothermisch verwarmd zijn.

Reykjavik ligt in het zuidwesten van IJsland. Hoewel het land vlak onder de poolcirkel ligt, is het klimaat in Reykjavik er in de winter redelijk mild. De gemiddelde temperatuur ligt er overdag dan rond het vriespunt, dit komt doordat de stad aan de uitlopers van de Mexicaanse golfstroom ligt.

Het meest bijzondere natuurverschijnsel op IJsland is de “Aurora Borealis”, oftewel het noorderlicht, waarbij in de wintermaanden de donkere hemel verandert in een magisch schouwpel van bewegende bogen, stralenbundels en vlammende golven.

Stedentrip “The Best of Reykjavik” inclusief excursies

Icelandair biedt voor vertrek  t/m medio april 2012 de pakketreis “The Best of Reykjavik” aan met een keuze uit twee goede vier sterren hotels, beide gelegen in het hippe Reykjavik. Een verblijf in het recentelijk gerenoveerde Icelandair Hotel Natura wordt aangeboden vanaf € 735 p.p. op basis van een 2-persoonskamer, voor een verblijf in één van de beste hotels van IJsland, het Hilton Hotel Nordica, geldt een kleine toeslag.

Deze 4-daagse pakketreizen worden aangeboden met rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam naar Reykjavik, transfers luchthaven-hotel en v.v., 3 hotelovernachtingen, dagelijks uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet. Daarnaast zijn er ook 3 unieke excursies inbegrepen: de Superjeeptoer “Noorderlicht & Kreeft” inclusief diner,  een wellness excursie naar de Blue Lagoon met entrée en de excursie “Gulfoss -Geysir & Fontana Spa“.

Aanvullende informatie over voordelige pakketreizen naar IJsland of losse vliegtickets naar IJsland, USA en Canada is te vinden op http://www.icelandair.nl/ of door te bellen naar 020-5213955 (keuze 1 voor reserveringen).

BRON: Icelandair