IJsland verwacht een toename van het noorderlicht in 2012

Volgens wetenschappers kan IJsland in 2012 in het gehele land, ook in de hoofdstad Reykjavik, goed waarneembaar spectaculaire noorderlicht verschijningen verwachten.

NASA wetenschappers verwachten dat door de verhoogde activiteit de noorderlicht lichtshows dit jaar de grootste zijn in vergelijking met afgelopen decennia.

Met dit in gedachten biedt Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland, nu een voordelige mogelijkheid aan om met de Superdeal Stedenreis het noorderlicht in IJsland zelf te ervaren, én tevens enkele van IJslands bekendste bezienswaardigheden te bezoeken.

De Superdeal Stedentrip van Icelandair is inclusief een retourvlucht van Amsterdam naar Keflavik en 3 hotelovernachtingen in een luxe hotel in het centrum van Reykjavik. De reiziger kan in bruisend Reykjavik genieten van de levendige sfeer en er een van de leuke cafés, winkels en restaurants bezoeken, welke er verspreidt over de gehele stad te vinden zijn.

Er zijn ook diverse touroperators die geweldige excursies aanbieden naar enkele bekende IJslandse bezienswaardigheden van IJsland waaronder de Golden Circle, met een bezoek aan de Gullfoss waterval, de natuurlijke heetwaterbron van Geysir en Thingvellir National Park, gelegen op de Midden-Atlantische rug waar de Euraziatische- en de Noord-Amerikaanse plaat elkaar ontmoeten.

Daarnaast worden door touroperators Northern Lights Tours aangeboden, waarbij men opzoek gaat naar het adembenemend dansend licht van de Aurora Borealis. Deze excursies kan men direct boeken tijdens het reserveren van een pakketreis naar IJsland.

Aanvullende informatie over Icelandair Superdeal Stedenreis is te vinden op http://www.icelandair.nl/offers-and-bookings/book-packages/package/item196750