Tekort aan vaardigheden heeft invloed op de bedrijfsprestaties en bevordert daardoor de oorlog om talent

Londen, Verenigd Koninkrijk – Volgens SuccessFactors begint het tekort aan vaardigheden invloed te krijgen op de bedrijfsprestaties en de oorlog om talent is realiteit aan het worden. Het bedrijf heeft onlangs een onderzoek voltooid met de bedoeling inzicht te krijgen in de invloed van een tekort aan vaardigheden en hoe bedrijven zich kunnen aanpassen zodat de bedrijfsprestaties er niet onder lijden.

Vorig jaar waren leidinggevenden van bedrijven in Duitsland niet in staat om 92.000 gekwalificeerde ingenieurs te vindeni en in het Verenigd Koninkrijk was 43 procent van de ondervraagde managers van mening dat zij niet beschikten over het bekwame personeel dat ze nodig hadden om aan hun bedrijfsdoelstellingen te voldoenii. In 2030 zullen 45 miljoen werknemers meer nodig zijn in West-Europa. Deze kloof kan niet worden gedicht door de huidige bevolkingsgroei.

De komende tien jaar zal de gemiddelde leeftijd in Duitsland en Italië 47iii zijn, terwijl in de VS het aantal werknemers boven de 55 hoger is dan 60 procent maar het aantal nieuwe werknemers slechts 3,5 procentiv. In Frankrijk gaan elk jaar 600.000 bekwame werknemers met pensioen en hun waardevolle vaardigheden en ervaring vertrekken met hen meev.

Dit geeft aan dat het tekort aan vaardigheden er is en dat het in een enorm tempo groeit. Dit betekent dat bedrijven nu moeten optreden, want zonder bekwaam personeel lijden de bedrijfsprestaties eronder en gaan de bedrijven een moeilijke tijd tegemoet.Vooruitdenkende bedrijven zijn echter al begonnen zich aan te passen. Het gebruik van talentmanagementoplossingen stelt deze bedrijven in staat om het talent te identificeren dat ze al in huis hebben en de juiste mensen te werven van onder de neus van hun concurrenten. Het is duidelijk dat er winnaars en verliezers zullen zijn in de oorlog om talent maar het nu ontwikkelen van een talentmanagementstrategie zal u verzekeren dat u aan de goede kant zit.

Organisaties kunnen de online benchmarkingtest van SuccessFactors gebruiken om te bekijken hoe zij presteren vergeleken met andere bedrijven. Onmiddellijke aanbevelingen zullen worden gedaan over wat u kan doen ter verbetering en waar begeleiding kan worden verkregen bij het ontwikkelen van een winnende talentmanagementstrategie.

Bezoek voor het uitvoeren van de benchmarking voor vakbekwaam personeel http://www.successfactors-skilledworkforce.com/benchmarking.php.

Bovendien kunt u meer informatie krijgen over het ontwikkelen van uiterst bekwame werknemers en over business-execution-software via www.successfactors.com.

 

Literatuur

i  VDI-/IW-Ingenieurmonitor maart 2012
ii Future Forecast: Expectations for 2012 – Chartered Management Institute, Dec 2011.
iii “Stimulating Economics through fostering talent”, World Economic Forum in collaboration with BCG, 2010
iv Congressional Research Service report for Congress “Retiring baby boomers   – A Labour Shortage?” Januari 2008
v Le Centred’Analyse Strategique (CAS) et la DARES