SuccessFactors doet onderzoek naar visie werknemers op vaardigheden

successfactors-logoSuccessFactors heeft onlangs een bedrijfskundig onderzoek afgerond naar de visie van werknemers op vaardigheden. Het onderzoek bracht mogelijkheden aan het licht voor het ontwikkelen van zeer vakbekwame medewerkers.

Vakbekwaam personeel is essentieel voor zakelijke prestaties en het bestrijden van commerciële bedreigingen. Te veel bedrijven echter negeren de tekenen van ontevredenheid die op het moment al zichtbaar zijn bij hun medewerkers. Dit kan rampzalig zijn als de strijd om talent losbarst – het verliezen van medewerkers is een belangrijke kostenfactor wat betreft tijd, kosten en productiviteit, vooral als dit alles kan worden vermeden.

SuccessFactors ontdekte dat te veel bedrijven nalaten het talent te ontwikkelen dat ze al in huis hebben:

  • 81% van de werknemers voelt dat ze niet worden ondersteund in hun taak
  • 83% van de werknemers hebben het gevoel dat hun mogelijkheden niet maximaal worden benut
  • 58% van de ondervraagde medewerkers gaat weg als ze niet worden ontwikkeld i


Bijna tweederde van de werknemers is bereid weg te gaan bij zijn werkgever door een gebrek aan opleiding en erkenning van zijn potentieel. Dit lijkt erop te duiden dat werknemersontwikkeling een steeds belangrijker wapen wordt in de strijd om talent. Niet alleen worden de bedrijfsprestaties erdoor verbeterd, maar het helpt ook het talent vasthouden dat al in uw bedrijf aanwezig is en het voorkomt een groter wordende kloof op het gebied van vaardigheden bij werknemers.

Veel bedrijven investeren al in talentmanagement en personeelsontwikkelingsstrategieën. Een werknemer die betrokken is, is een werknemer die ook gelukkiger en productiever is. Bovendien voelt een betrokken werknemer minder onrust die hem tot een gemakkelijk prooi zou kunnen maken voor uw concurrent als de strijd om talent losbarst.

Met de benchmarktest van SuccessFactors kunnen managers zien hoe hun bedrijf zich verhoudt tot andere bedrijven. Na het voltooien van de test krijgt u directe aanbevelingen voor verbetering en waar u begeleiding kunt krijgen in het creëren van een winnende talentmanagementstrategie.

Ga voor meer informatie over het onderzoek van SuccessFactors en de benchmarktest voor vakbekwame medewerkers naar www.successfactors-skilledworkforce.com/benchmarking.

i The SuccessFactors Employee Perspectives Snapshot 2012’ –  uitgevoerd door Vanson Bourne