Nieuwe ontwikkelingen in leermanagement kunnen van invloed zijn op het bedrijfsresultaat

Volgens een recent onderzoek in opdracht van SuccessFactors staat personeelsontwikkeling bij iedereen bovenaan de agenda. Leermanagementsystemen kunnen hier een cruciale rol bij spelen.

Uit het onderzoek bleek dat 87% van de medewerkers denken dat ze productiever zouden zijn in hun functie als er meer ontwikkelings- en trainingsmogelijkheden beschikbaar zouden zijni. In een wereld waar bepaalde capaciteiten steeds schaarser worden, kan dit betekenen dat er mogelijkheden zijn om deze uitdaging vanuit de organisatie te overwinnen. De combinatie van snelle technologische ontwikkelingen, zwakke economieën, slecht aansluitende opleidingen en een ouder wordende beroepsbevolking maakt dat de strijd om talent binnenkort losbarst.

Het gebruik van technologie voor scholing is wijdverspreid, maar het leerproces verandert.  Systemen bieden nu opleidingsmogelijkheden die doordringen in het leven van de medewerkers. Er wordt gebruik gemaakt van technologie die zorgt voor een overkoepelende formele, informele en sociale leerervaring.  Door deze verschuiving te omarmen, kunt u de opleidings- en ontwikkelingsstrategieën van uw organisatie verbeteren en de complexe uitdagingen aanpakken die HR nu heeft door het tekort aan talent.Medewerkers willen hun capaciteiten graag ontwikkelen. Het onderzoek toonde aan dat 90% dacht dat ze baat zouden hebben bij ontwikkelings- en trainingprogramma’s als deze beschikbaar zouden zijn. 68% gaf echter aan dat ze niet aangemoedigd worden om actief op zoek te gaan naar ontwikkelings- of trainingsmogelijkheden.

SuccessFactors biedt een korte benchmarkingtest aan waarmee u kunt zien hoe uw organisatie presteert in vergelijking met andere organisaties. U ontvangt direct tips over verbeterpunten en hoort waar u hulp kunt krijgen bij het ontwikkelen van een effectieve talent- en leermanagementstrategie.

i De SuccessFactors Employee Perspectives Snapshot 2012’ – Uitgevoerd door Vanson Bourne

 

Bezoek om de test te doen en te zien waar uw bedrijf staat ten opzichte van anderen http://www.successfactors-skilledworkforce.com/nl/benchmarking.php.

Bezoek daarnaast http://www.successfactors.nl voor een overzicht van het uitgebreide aanbod talentmanagementtechnologie-oplossingen van ons bedrijf.