Ole Morten Settevik ny VD på Advania Norge

Expansion och vinsttillväxt är ledorden när Ole Morten Settevik tillträder posten som ledare för Norges filial av ett av Norra Europas största IT företag, Advania. “Advania är ett namn som fler bör bekanta sig med”, säger Advanias nytillträdda VD.   

”Advania har en stark kundbas, kompetenta medarbetare och goda relationer till sin största partner, Microsoft. Detta, kombinerat med sin arbetsmetod att leverera standardprogramvara med specialsydda lösningar för varje bransch, gör Advania till en värdefull, transparent och stabil partner på marknaden – ”Jag ser enormt potential i det här företaget!” säger Settevik som tillträder sin nya roll 1 oktober. 

Settevik har blivit väl bekant med sin nya arbetsgivare under det gångna året genom sitt arbete i Advanias styrelse i Norge. Som styrelsemedlem har han bidragit till sänkta kostnader och omstrukturering. På agendan som VD är försäljnings och förtjänsttillväxt högst prioriterat. Tillsammans med expansion i Norra Europa, speciellt inom ERP affärssystem.

Ole Morten Settevik kommer senast från en VD-roll på Bluegarden. Han var under många år VD på Microsoft I Norge och blev senare chef på Norska Ementor. Advanias nya VD har även arbetat som försäljningschef på ECsoft och IBM. Settevik har dessutom haft ett antal styrelseuppdrag inom IT sektorn och sitter idag i styrelsen för Intellisearch. Settevik har en kandidatexamen och Master of Science från Köpenhamns handelshögskola. Han är gift och har två vuxna barn.

”Vi är väldigt nöjda att kunna välkomna en så erfaren IT-profil som Ole Morten Settevik. Som styrelsemedlem har han redan bidragit till Advania Norge på ett mycket värdefullt sätt. I hela sin karriär har Ole Morten utmärkt sig som en ledare genom att kombinera solid IT kompetens med kraftfull kommunikationsförmåga och en god förståelse för kundernas behov. Detta är exakt de kvalitéer som vi anser att man behöver för att bli framgångsrik i jobbet som VD på Advania Norge”, säger Gestur G. Gestsson, styrelseordförande på Advania AS.

Advania Business Group har i flera år bidragit till tillväxt i både försäljning och resultat (EBITDA). Under 2011 uppgick försäljningen till 1,12 miljarder kronor, medan resultatet innan skatt (EBITDA) var 48,5 miljoner kronor. Advania Norge kan stoltsera med intäktsökningar men har uppvisat negativt resultat. Effekten av diverse omstruktureringar var väntad. Prognosen för i år är negativt resultat fast man förväntar sig vinst längre fram.

Om Advania

Advania Norge (tidigare Hands) är ett applikations och konsultbolag som levererar branschanpassade affärssystem, inklusive tjänster för mellanstora och stora organisationer. Systemen inkluderar standard ERP (organisationsanpassade lösningar), BI (rapportering), portallösningar samt verktyg för integration för att kombinera olika lösningar. Advania är Norges största hanterare av Microsoft Dynamics med 150 kunder och 160 medarbetare på kontor i Oslo, Bergen, Stavanger och Sandefjord. Advania Norge är en del av Advania Business Group vilket är det 9:e största IT-bolaget i Norra Europa, med 1100 medarbetare i fyra länder. Business Group har 10,000 kunder över hela världen. www.advania.com.

För mer information, vänligen kontakta:

Gestur G. Gestsson, Styrelseordförande Advania AS, tel:  +354 569 5150– e-mail: gestur.gestsson@advania.is

Ole Morten Settevik, tel: + 47 907 53 840 –  ole.morten@settevik.com