IT bolaget Advania säkrar avtal med miljömärket Svanen – The Nordic Ecolabel

Advania, ett ledande IT företag som är verksamt i Norden, har tecknat ett avtal med miljömärket Svanen (The Nordic Ecolabel), rörande hantering av en integrerad teknikplattform i Skandinavien. 

Svanen, det officiella miljömärket i Norden, har cirka 130 medarbetare i Island, Norge, Sverige och Finland. Svanurinn (Svanen), den isländska grenen av organisationen, drivs av Umhverfisstofnun, den isländska miljöbyrån.   

“Nära samarbete i tekniska frågor som denna bygger på ömsesidigt förtroende och med Advania vet vi att vi är i goda händer”, förklarade Elva Rakel Jónsdóttir på Islands Miljöbyrå.

Advanias VD, Gestur G. Gestsson kommenterade, “Detta handlar om holistisk outsourcing eller total systemhantering, något som är på stark tillväxt eftersom ett sådant upplägg innebär många fördelar för verksamheter i form av förenkling och effektivisering. Det nordiska miljömärket Svanen är baserat i Sverige och där kan vi erbjuda förstklassig service med assistans dygnet runt. Det var dessutom uppenbart att vårt gröna datacenter på Island, Advania Thor data Center, spelade en stor roll i det här avtalet”.

För mer information om Advanias IT tjänster, gå till www.advania.se.