Grønt datasenter på Island etablert med teknologi fra Intel og HP

Et nytt grønt datasenter er etablert på Island ved hjelp av Intel- og HP-teknologi. Datasenteret lar akademiske forskningsinstitusjoner i Sverige, Danmark og Norge eksternt dele sine supercomputeres datatjenester.

Som følge av et økende energiforbruk og høye strømavgifter er kostnadene forbundet med supercomputere en økende økonomisk byrde for forskere og universiteter i Skandinavia. For å møte disse uutfordringene vil Advania Thor Data Center (AT/DC), la akademiske institusjoner iSverige Danmark og Norge eksternt dele senterets tjenester. 

Advania Thor Data Center i Reykjavik tar i bruk kraftige naturlige ressurser og kostnadseffektiv luftkjøling. Deres høytpresterende dataplattform (HPC) består av 288 ProLiant BL280c G6 servere som drives av Intel® Xeon® prosessor 5600 serien. Dette innovative anlegget innebærer en ny modell for delte, rimelige og energieffektive dataplattformressurser, som potensielt kommer til å forandre fremtiden for levering av datatjenester.

AT/DC er et anlegg på 2600 kvadratmeter og er verdens mest energieffektive datasenter. Ettersom annlegget har et kostnadsfritt kjøleelement anvendes energien ekstremt effektivt.

Datasenteret drives av ren, fornybar hydroelektrisk og geotermisk energi. Det medfører en unik verdi for foretak i behov for pålitelige og kostnadseffektive hostingtjenester, som er 100 prosent grønne og fri for CO2-utslipp.

Intel publiserte nyrlig en detaljert saksstudie om Advania thor Data Center. Sakstudien kan leses via:  http://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/case-studies/it-efficiency-xeon-5600-advania-thor-study.pdf.

For mer informasjon om Advania, besøk www.advania.no