Nettsiden Inspired by Iceland inviterer besøkende til å navngi Island

Etter lanseringen av den nye internettsiden Inspired by Iceland, på norsk Inspirert av Island, har denne sidens nettbaserte turistkampanje satt i gang debatt både på nettsiden og via dens Facebook og Twitter-sider. Kampanjen oppfordrer til å gi Island et navn som bedre beskriver landet, basert på besøkendes minner fra Island.

I august 2012 spurte nettsidens kampanje besøkende et enkelt spørsmål: Hva ville du kalt Island ut i fra første øyekast?  _ _ _ _LandEtter kun 3 uker hadde hundrevis av besøkende svart. Mange av de som foreslo alternative navn beskrev Island som et misvisende navn og syntes et annet navn ville beskrive landet bedre.  

Inga Hlín Pálsdóttir, direktør i Marketing & Visit Iceland ved Promote Iceland forteller, “Ettersom Island vokser I popularitet ser vi et økende antall besøkende og en voksende nettbasert tilhengerskare. Med så mange mennesker som deler positive opplevelser synes vi det er viktig å vise våre innbyggere og andre at vi er åpen for å lytte og ha en aktiv dialog med våre dedikerte tilhengere … vi omfavner og hyller navnediskusjonen, nettsidens invitasjon til å foreslå et navn de synes bedre beskriver landet vårt, og noen av navneforslagene vil dukke opp på markedsføringsmateriale og på internett.”

I tillegg har Inspired by Iceland blitt enig om å tilføye en spesiell navnedag til kalenderen sin, som en hyllest til vinnerforslaget og de øvrige navneforslagene –“en dag vi feirer det verden elsker ved Island”. Det ble også foreslått at den personen som bidrar med det mest passende, beskrivende navnet vil bli belønnet med en ærestittel og en bit av (Is)land de kan kalle sitt eget.

En ny navngiverside kan nå ses via www.inspiredbyiceland.com, hvor man kan se de mest populære bidragene samt kampanjens seneste filmer og bilder. Diskusjonen vil også være tilgjengelig gjennom kampanjens sider på Facebook og Twitter.