Ny Inspired by Iceland website modtager brugernes forslag til et nyt navn for Island

Efter lanceringen af den nye Inspired by Iceland website, har online kampagnen for turisme, udløst en ny debat via sit websted og sine Facebook og Twitter sider, hvor forslag til et nyt navn modtages gerne, et navn der bedre beskriver Island, baseret på de besøgendes minder om øen.

I august 2012, stillede Inspired By Iceland kampagnen folk et simpelt spørgsmål: Hvad ville du nævne Island, hvis dette var dit første glimt? _ _ _ _ Land? På kun tre uger, svarede hundredvis af tilhængere. Mange af dem, der bidrog alternative navne, foreslog at navnet Island var misvisende og at et andet navn bedre kunne afspejle landet.

Inga Hlín Pálsdóttir, director for marketing og Visit Iceland, hos Promote Iceland forklarer: “Da Island bliver mere populært, kan vi se et stigende antal besøgende og en stadigt voksende online fanskare. Da der er så mange mennesker, der deler positive fortællinger, synes vi at det er vigtigt at vise vores borgere og andre at vi er åbne, ved at lytte og have en aktiv dialog med vores dedikerede fans…vi omfavner og belønner diskussionen om navnet, og inviterer folk til vores website for at fortælle os, hvilket navn bedre kunne beskrive vores land. Nogle af forslagene vil blive vist på marketingmaterialer og online egenskaber.”

Derudover er Inspired by Iceland blevet enige om at tilføje en særlig dag til det nye navn i kalenderen, for at fejre det bedste forslag, samt de andre der er blevet forslået – ”en dag, hvor vi fejrer, det verden bedst kan lide ved Island”. Det blev også forslået, at den der finder på det mest beskrivende navn, vil selv blive belønnet med en ærefuld titel og et stykke (Is) land til at kalde sit eget.

En helt ny navngivningsside er nu synlig på www.inspiredbyiceland.com, og de mest populære bidrag kan ses, sammen med de nyeste videoer og billeder fra kampagnen. Samtalen bliver også tilgængelig på kampagnens Facebook og Twitter sider.