Intel lanserar ny plattform för kommunikationsinfrastruktur avsedd för bearbetning av medieinnehåll

En ny plattform för kommunikationsinfrastruktur för bearbetning av medieinnehåll har lanserats av världens största tillverkare av semiconductor-chip, Intel Corporation.

Den nya Intel® plattformen för kommunikationsinfrastruktur, som tidigare gick under kodnamnet ‘Crystal Forest’ kommer hjälpa Intel att ytterligare utveckla sin starka närvaro på marknaden för kommunikationsinfrastruktur (www.intel.se/crystalforest) . Den kommer hjälpa företag och organisationer att hantera data i nätverk mer effektivt och säkert, samt närma sig marknader som molnuppkoppling och bearbetning av HD-innehåll.

Det beräknas att det, inom de närmaste två åren, kommer ta en person fem år att se allt videoinnehåll som passerar Internet varje sekund.1 I takt med att videoinnehåll ökar i popularitet, innebär det en ökad press på tillverkare och tjänsteleverantörer att tillhandahålla plattformar som kostnadseffektivt kan hantera videotrafik utan att kompromissa med prestanda och säkerhet.

Rose Schooler, General Manager på Intels division för Communications Infrastructure, förklarar, “Efterfrågan för ökad nätverksprestanda kommer fortsätta öka i takt med att fler smarta enheter ansluter till Internet varje dag.”

Schooler fortsätter, ”Och med sociala nätverks ökade popularitet samt andra bandbreddskrävande tjänster som uppladdning och nerladdning av video och bilder, interaktiv video, crowd casting och spel, utmanas tjänsteleverantörer att effektivt tillhandahålla tillräcklig uppladdningskapacitet samt att hantera toppar i nätverkstrafiken.”

Den nya kommunikationsinfrastrukturen från Intel® kan hantera tre kommunikationsbelastningar (applikation, kontroll och pakethantering) på en flerkärnig Intel-arkitektur-processor.

Såväl som att leverera överlägsen prestanda och minskad tid att marknadsintroducera nya produkter kan utrustningstillverkare även utnyttja Intels® QuickAssist-teknologi för att accelerera specialiserade paketbelastningsprocesser (som kryptografi, kompression och djuppaketsinspektion).

Säkra Internettransaktioner kan accelereras upp till 100 Gbps på plattformen med hjälp av QuickAssist-teknologin vilket ger tjänsteleverantörer möjlighet att hantera ett stort antal säkra transaktioner, utan ökad kostnad för speciallösningar.

För att ta reda på mer om Intels nya plattform för kommunikationsinfrastruktur och för tillgång till verktyg, rådgivning, prover och referensdesign genom Embedded Design Centre (EDC), gå till http://www.intel.se/content/www/se/sv/homepage.html

1 Cisco® Visual Networking Index: Forecast and Methodology, 2010-2016