Self drive tour: De meest unieke manier om IJsland te verkennen

Þórsmörk - Jeep Wrangler Unlimited 4WDVolgens Iceland Car Rental is een self drive tour de beste en meest unieke manier om IJsland te verkennen.

Self drive tours staan bekend als de perfecte manier om ervaringen op te doen in IJsland, vanwege een grote mate van vrijheid en flexibiliteit, zegt het autoverhuurbedrijf.Kristjan Baldvinson, bestuurvoorzitter bij Iceland Car Rental legt uit, “Self drive tours zijn verreweg het meest populair, omdat reizigers veel meer van de omgeving ervaren als ze het zelf gaan ontdekken. Zelf gaan rondreizen betekend dat iemand zijn eigen reis kan bepalen en wegen in kan slaan waar een normale tour bus niet zou komen.”

Vanwege het ruige terrein van het IJslandse landschap en de moeilijk begaanbare wegen worden toeristen vaak geadviseerd om de correcte rijprocedures te leren voor de verschillende situaties die kunnen ontstaan, zoals het oversteken van een rivier of het rijden over grind en stenen.

Baldvinson zegt: “Het is belangrijk voor autoverhuurbedrijven in IJsland om hun klanten te leren hoe ze een 4×4 voertuig moeten bedienen zodat ongelukken kunnen worden voorkomen.”

Vervolgens zegt hij: “Bij Iceland Car Rental spenderen wij minstens 30 minuten met elke klant; sinds we deze verplichte procedure zijn gestart in de zomer van 2011 zijn ongelukken uitgebleven.”