Vodafone M2M introduceert whitepaper over beveiligingstechnologie voor de beveiligingsmarkt

Mobile Health webinar to explore adoption barriers announced by VodafoneVodafone M2M heeft recentelijk een whitepaper uitgebracht die speciaal gericht is op producenten en distributeurs van beveiligingsapparatuur. Hiermee speelt het bedrijf in op de grote verandering in functionaliteit die het gebruik van machine-to-machine-communicatie teweegbrengt in drie beveiligingstoepassingen: alarminstallaties, CCTV en goederenvolgsystemen.

De beveiligingsindustrie is altijd in ontwikkeling. Hoewel de kernactiviteiten en hulpmiddelen in veel gevallen niet veranderd zijn – zoals CCTV voor toezicht en alarminstallaties voor omtrekbeveiliging – heeft de beveiligingstechnologie zich razendsnel ontwikkeld. Daardoor zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan om bedrijven en hun eigendommen tegen diefstal, brand en andere risico’s te beveiligen.

Ondanks het feit dat bedrijven grote bedragen investeren in hun beveiligingsinfrastructuur, blijven jaarlijks duizenden bedrijfsdelicten onopgelost. Waardoor komt dat? Doordat criminelen:

  • de snoeren van CCTV-camera’s en alarminstallaties kunnen doorknippen om deze te saboteren;
  • afgelegen locaties uitzoeken waar het lastig is om camera’s en alarminstallaties met de telefoonlijn te verbinden;
  • misbruik maken van het feit dat alarminstallaties en camera’s niet gemonitord worden – volgens marktonderzoeker Berg Insight wordt 75% van de 30 miljoen alarminstallaties in Europa niet gemonitord;
  • zich richten op eigendommen die in vrachtwagens of busjes zijn geladen en die dus niet meer binnen het bereik van de omtrekbeveiliging vallen.

Om criminelen altijd een stap voor te blijven, moeten beveiligingsbedrijven voor een nieuwe aanpak kiezen. Vodafone is wereldleider op het gebied van M2M-dienstverlening en werkt al meer dan 20 jaar met M2M. Vandaag de dag levert Vodafone een compleet pakket M2M-beveiligingsoplossingen, waaronder alarminstallaties, CCTV en goederenvolgsystemen.

Deze oplossingen dragen bij aan:

  • het verbeteren van de beveiliging en het beveiligingsbereik;
  • het verminderen van diefstal en voorraadkrimp;
  • het bezuinigen op installatie- en beheerskosten;
  • het verbeteren van het inzicht in het bedrijf.

Vodafones oplossingen omvatten: een wereldwijd M2M-platform; wereldwijde M2M-specifieke simkaarten; een uitgebreid aanbod aan M2M-terminals; facilitering van applicatie- en onderhoudsontwikkeling; testen en implementatie; netwerkconnectiviteit en systeemintegratie – en dat alles via één leverancier en met één contract.

Download voor meer informatie over Vodafones aandeel in de wereldwijde M2M-beveiligingsoplossingen en over wat het aanbod aan draadloze communicatie-oplossingen voor uw bedrijf kan betekenen de nieuwe whitepaper over M2M voor bedrijfsbeveiliging via m2m.vodafone.com/nl/m2m-business-security-white-paper.

Bekijk bovendien de webinar over de beveiligingsindustrie – een draadloze toekomst die het beveiligingsbereik verbetert, de kosten verlaagt en een extra dimensie aan beveiliging geeft.