Vodafones machine-to-machine-oplossingen voor de beveiligingsindustrie

Vodafones machine-to-machine-oplossingen voor de beveiligingsindustrieVodafone levert al meer dan 20 jaar een compleet pakket M2M-oplossingen in Machine-to-machine-beveiliging, waaronder alarminstallaties, CCTV en goederenvolgsystemen. Vodafone behoort tot de huidige wereldleiders op het gebied van dienstverlening in Machine-to-machine.

Vodafones oplossingen omvatten: een wereldwijd M2M-platform; wereldwijde M2M-specifieke simkaarten; een uitgebreid aanbod aan M2M-terminals; facilitering van applicatie- en onderhoudsontwikkeling; testen en implementatie; netwerkconnectiviteit en systeemintegratie – en dat alles via één leverancier en met één contract. Wat betreft de beveiligingsindustrie kan Vodafone klanten helpen bij:

  • het verbeteren van de beveiliging en het beveiligingsbereik;
  • het verminderen van diefstal en voorraadkrimp;
  • het bezuinigen op installatie- en beheerskosten;
  • het verbeteren van het inzicht in het bedrijf.

De beveiligingsindustrie is altijd in ontwikkeling. Hoewel de kernactiviteiten en hulpmiddelen in veel gevallen niet veranderd zijn – zoals CCTV voor toezicht en alarminstallaties voor omtrekbeveiliging – heeft de technologie zich razendsnel ontwikkeld. Daardoor zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan om bedrijven en hun eigendommen tegen diefstal, brand en andere risico’s te beveiligen.

Ondanks het feit dat bedrijven grote bedragen investeren in hun beveiligingsinfrastructuur, blijven jaarlijks duizenden bedrijfsdelicten onopgelost. Waardoor komt dat? Doordat criminelen:

  • de snoeren van CCTV-camera’s en alarminstallaties kunnen doorknippen om deze te saboteren;
  • afgelegen locaties uitzoeken waar het lastig is om camera’s en alarminstallaties met de telefoonlijn te verbinden;
  • misbruik maken van het feit dat alarminstallaties en camera’s niet gemonitord worden – volgens marktonderzoeker Berg Insight wordt 75% van de 30 miljoen alarminstallaties in Europa niet gemonitord;
  • zich richten op eigendommen die in vrachtwagens of busjes zijn geladen en die dus niet meer binnen het bereik van de omtrekbeveiliging vallen.

Om criminelen altijd een stap voor te blijven, moeten beveiligingsbedrijven voor een nieuwe aanpak kiezen.

Vodafone M2M heeft recentelijk een whitepaper gepubliceerd die speciaal gericht is op producenten en distributeurs van beveiligingsapparatuur en die inspeelt op de grote veranderingen in functionaliteit als gevolg van de toepassing van machine-to-machine-communicatie (M2M) in drie beveiligingstoepassingen: alarmsystemen, CCTV en goederenvolgsystemen.

Download de nieuwe whitepaper over M2M voor bedrijfsbeveiliging voor meer informatie over Vodafones aandeel in wereldwijde M2M-beveiligingsoplossingen en over wat het aanbod aan draadloze communicatie-oplossingen voor uw bedrijf kan betekenen. Bekijk de webinar over de beveiligingsindustrie – een draadloze toekomst die het beveiligingsbereik verbetert, de kosten verlaagt en een extra dimensie aan beveiliging geeft.

Ga voor meer informatie over machine-to-machine-beveiliginsoplossingen (M2M) naar de website m2m.vodafone.com of stuur een e-mail naar m2m@vodafone.com.