Illustration som hjälper dig cykla runt i Europa

Vid lite surfing på nätet om cykling så fann jag det här grymma grafikbladet skapat av Momondo där man kan se hur cykeluthyrning funkar i bl.a. Paris och Amsterdam. Kolla sidan www.almocamping.se/cykel-genom-stan.  och läs in dig på hur du gör för att låna cyklar hos bl.a. Barclays i London där det enda du behöver är ett konto eller kreditkort för att komma igång. Det verkar vara hur smidigt som helst att använda de här systemen och utforska städerna snabbt, enkelt och billigt.

Kanske kan det vara tryggt att ha med sig sin cykelhjälm i bagaget om man vet att man ska cykla runt i London som är känt för sina vårdslösa cykelbud och snirkliga, packade gator. För att inte tala om vänstertrafiken som kan ställa till det för den mest erfarne cyklisten! När du väl cyklat färdigt för dagen så är det bara att finna en av de 570 stationerna placerade runt om London för hämtning och lämning av cyklar.

Och skulle det vara så att alla platser är upptagna så är det bara att trycka på en knapp så får du 15 minuter extra för att finna en ledig dockning.

“Det bästa sättet att upptacka en stad på är genon att cykla. Du kan spara penger pa kollektivtrafik och taxi, undvika dyra bussturer och utfroska områden som inte nås av bilar. Gör som stadens lokalbefolkning genom att utnyttja det offentliga cykelnätverket i dessa städer.”

Cykel Genom Stan