Vodafone introduceert Energy Data Management-oplossing voor energiezuinig ondernemen

Vodafone introduceert Energy Data Management-oplossing voor energiezuinig ondernemenVodafone heeft een nieuwe whitepaper geïntroduceerd met daarin informatie over zijn Energy Data Management-oplossing (EDM), waarmee bedrijven hun energiezuinigheid en energieverbruik kunnen verbeteren. De oplossing biedt belangrijke informatie over het energieverbruik in een bedrijf. Dankzij de mogelijkheid voor real-time opvolging kunnen bedrijven tot in detail zien hoe het energieverbruik gedurende de werkdag en na verloop van tijd varieert.

Dankzij Energy Data Management (EDM) kunnen gebruikers betere beslissingen nemen over hun beleid en processen ten aanzien van energiezuinigheid en over hun technologieën. Daardoor kunnen bedrijven rendabel energieverbruik voor verwarmingen, verlichting en bedrijfsetages realiseren.

EDM biedt op een zelf gekozen regelmaat via een bedraad of draadloos netwerk rapporten aan uw centrale beheersystemen. Deze verzamelen de gegevens, zodat real-time bewaking en forecasting voor de lange termijn mogelijk is. Het doel hiervan is dat u EDM kunt gebruiken om uw energieverbruik te benchmarken en om doelen te stellen en verbeteringen op te volgen.

Dankzij de gegevens van Energy Data Management kunnen gebruikers lijnmanagers en medewerkers betrekken bij het oplossen van energieverspilling door onachtzaam gedrag, zoals het ´s nachts aanlaten van lampen of pc´s.

In de achterliggende periode is gebleken dat EDM-oplossingen gewoonlijk al op korte termijn rendabel zijn. Vodafone gebruikte EDM om onnauwkeurige energierekeningen op te sporen. Dat resulteerde in een terugverdientijd van minder dan een jaar. Daarnaast heeft Vodafone zich voorgenomen zijn koolstofuitstoot in de periode van 2008 tot 2020 met behulp van EDM te halveren. Het bedrijf verandert de manier waarop het energie verbruikt en gaat in toenemende mate gebruik maken van hernieuwbare bronnen.

Klik hier om de whitepaper over energie te lezen en om Vodafones Energy Data Management-systeem te verkennen.