Het energieverbruik en de kosten verminderen met de energiebeheeroplossing

Het energieverbruik en de kosten verminderen met de energiebeheeroplossingAmsterdam, Nederland – Volgens Vodafone kon zijn energie-oplossing, Energy Data Management (EDM), het energieverbruik en de kosten van een organisatie met 29 procent verminderen.  

Met de Vodafone EDM-oplossing kunnen gebruikers betere beslissingen nemen over hun beleid en processen ten aanzien van energiezuinigheid en over hun technologieën. Daardoor kunnen bedrijven rendabel energieverbruik voor verwarmingen, verlichting en bedrijfsetages realiseren.

Vodafone zocht naar manieren om zijn eigen energiekosten beheersbaar te maken nadat ze steeds hogere energierekeningen zagen langskomen. Aanvankelijk richtte het bedrijf zich om het gebruik van slimme meters, maar Vodafone wilde veel verder gaan: men zocht naar een gedetailleerd, real-time zicht op de factoren die het energieverbruik beïnvloeden. Daarna zou deze informatie worden ingezet om het energieverbruik veel proactiever te beheren.

“Tijdens the Proof of Concept zagen we op één vestiging al meteen een energiekostenvermindering van 40 procent. Gemiddeld konden we voor alle 200 vestigingen die aan de test meededen een besparing realiseren van 29 procent,” aldus Eric Estrade, Principal Category Manager – Energy, Vodafone Group Supply Chain Management.

Momenteel heeft Vodafone zijn Energy Data Management-oplossing in 8 landen ingezet voor ongeveer 35.000 locaties. Er zijn al enkele flinke besparingen tot stand gebracht. Vodafone heeft soortgelijke besparingen gerealiseerd op andere vestigingen overal ter wereld. Tevens zijn enkele andere voordelen naar boven gekomen, zoals een verlaging van de onderhoudskosten.

“Het mooie van Energy Data Management is dat het gemakkelijk aan iedere omgeving aangepast kan worden, waarbij de invoer wordt gehaald uit een groot aantal bronnen,” aldus Estrade. “Het betekent dat je precies kunt volgen hoe en wanneer je energie gebruikt door de gehele locatie. Je krijgt echt inzicht in hoe verschillende locatiesystemen bijdragen aan het totale energieverbruik. Je kunt het ook gebruiken om te zien hoe externe factoren zoals het weer en vochtigheid het verbruik beïnvloeden.”

Vodafone heeft onlangs een whitepaper uitgebracht waarin de EDM-energieoplossing wordt toegelicht, bijvoorbeeld hoe deze kan bijdragen aan de vermindering van het energieverbruik en de bijbehorende kosten. Klik hier om de whitepaper te bekijken.