CarTeck-garageportar: optimal värmeisolering, ännu bättre stabilitet

Den nya generationen garageportar i serien “CarTeck GSW 40“ kännetecknas av en teknisk optimerad automatik, optimal värmeisolering och mycket god stabilitet samt av ett ännu större design-urval. I början av året presenterade Teckentrup (Verl, Tyskland) sina tekniskt optimerade takskjutportar med ett ännu större design-urval på mässan BAU.

I produktserien “CarTeck garageportar“ har dörr- och portexperten Teckentrup förbättrat många tekniska detaljer och dessutom utvidgat utbudet av både färger och ytstrukturer.

Trendrätt: Värmeisolering

Att spara energi bl.a. genom en god värmeisolering är idag teman som har blivit mycket viktiga. För att även garaget inte ska ”läcka värme” har alla CarTeck-portar en isolerande kärna på hela 40 millimeter. Denna kärna håller kylan ute och är en stor fördel framför allt för garage i direkt anslutning till huset (på sidan eller på källarplanet). Positiv sidoeffekt: Denna konstruktion ger porten också en bättre stabilitet. Därför är dessa portar ännu mer långlivade – och ännu säkrare gentemot inbrott.

Trendrätt: Individuell design

Tillsammans med de båda nya färgerna eldröd och gentianablå finns numera hela 12 trendfärger att välja på plus en riktigt modern antracit-metallic-lackering och tre rustika trädekorer till förmånliga priser. För den som har riktigt exklusiva önskemål kan Teckentrup också leverera nästan alla RAL-kulörer. Ytterligare möjlighet för individuell design ger våra olika panel-utföranden slätpanel, smalpanel, bredpanel eller spegelpanel och ytstrukturerna slät, microprofilerad och stucco – som ser ut som fin puts – eller woodgrain – som ser ut som trä. Dessutom finns det många olika fönsteralternativ att välja på. En stor fördel är också att CarTeck-portar levereras med färdigställd yta från fabriken (”lackad”). Så slipper man den för andra portar normala lackeringen efter montaget.

Dessutom finns speciella tätningar resp. anslutningslösningar gentemot väggar och överstycken, eftersom man allt oftare också sätter in nya garageportar i äldre garage.

Trendrätt: Komfort och tillförlitlighet

Principiellt levererar Teckentrup sina automatiker med löpskena och kuggrem. Dessa är mer tystgående och långlivade än konventionella automatiker med kedjedrift – inget skrammel, inga vibrationer och ingen olja på bilens motorhuv. Ännu mer komfort ger automatiken “speed“ med kortare väntetid tills porten är uppe och ännu bekvämare portmanövrering. Samtidigt har de nya automatikerna låg förbrukning: i stand-by-sänks energibehovet med cirka hälften jämfört med konventionella modeller.

Lika omfattande är också säkerhetspaketet inklusive fotocell som förhindrar att porten stöter mot ett hinder som befinner sig under porten.Och för att inte bara porten ska se bra ut har Teckentrup också matchande sidodörrar – numera också som pardörrar om dörröppningen är ovanligt bred. Alternativet för garage utan sidoingång är en genomgångsdörr, alltså en i porten inbyggd dörr.

Överskådlig typologi

Portarna är indelade i tre klasser: S, M och L. Porten “CarTeck GSW 40-S“ är den så kallade start-modellen, som finns i åtta standardstorlekar. “M-portarna“ ger ett större färg- och fönsterurval. De största urvalsmöjligheter ger “ L-klassen“, där man kan välja på många olika fönsterlösningar och ytstrukturer och en portbredd på upp till 5,50 meter.

På Internet kan du också titta på en “virtuell port“. För att göra det behöver du bara besöka “CarTeck-garageport-konfiguratorn“ på teckentrup.se, ladda upp ett foto – och sedan sätta in porten som du själv har designat.

Bildtexter

CarTeck-garageportar GSWCarTeck-garageportar GSW 40-M / L finns i många olika tilltalande design som passar perfekt till varje arkitektur-stil. Dessutom har porten en mycket effektiv värmeisolering – det märker husägare framför allt om garaget har direkt anslutning till huset.

Bild: Teckentrup

CarTeck

Fönster i porten släpper in dagsljus och ger garaget en spännande och individuell design.

Bild: Teckentrup

För mer information kontakta
pr nord. neue kommunikation.
Jan Birkenfeld
Tel.: 0531 / 7 01 01-0 / Fax: -50
E-Mail: j.birkenfeld@pr-nord.de

Teckentrup GmbH & Co. KG
Thomas Moldrickx
Tel.: 05246 / 5 04-350 / Fax: -173
E-Mail: thomas.moldrickx@teckentrup.biz

Abdruck honorarfrei, Belegexemplar erbeten an:
pr nord. neue kommunikation., Braunschweig