Het belang van het beheren van energieverbruik toegelicht in whitepaper Vodafone

Het belang van het beheren van energieverbruik toegelicht in whitepaper VodafoneAmsterdam, Nederland – Het beheren van energieverbruik is belangrijk voor organisaties die over meerdere locaties verspreid zijn. Een nieuwe energiebeheeroplossing, Energy Data Management (EDM) van Vodafone, helpt organisaties energiezuinigheid gedetailleerd te volgen. De voordelen van EDM worden toegelicht in een nieuwe whitepaper die door Vodafone is uitgebracht.

EDM is interessant voor bedrijven in de detailhandel, de productiesector, de publieke sector en voor alle bedrijven die meerdere energieleveranciers, verschillende soorten contracten en rekeningen hebben. In deze situaties is een totaaloverzicht van het energiegebruik moeilijk te verkrijgen.

Zonder de juiste informatie, met voldoende gedetailleerdheid, kan het lastig zijn te zien wat de beste oplossing is, vooral wanneer u actief bent vanuit honderden locaties in binnen- en buitenland. Afzonderlijk kan ieder systeem dat energie verbruikt, maar een paar honderd watt verbruiken. Maar door het jaar heen en bekeken over meerdere locaties, lopen die stroomkosten flink op. Energy Data Management is een machine-to-machine-oplossing (M2M) die u de essentiële informatie verschaft waardoor u betere beslissingen kunt nemen over energiezuinigheid in beleid, processen en technologie.

Vodafone houdt zijn energieverbruik nu al meer dan 10 jaar in de gaten en heeft slimme meters geïnstalleerd in 40.000 basisstations – met het plan om EDM in de toekomst te gaan uitbreiden. Het bedrijf gaat de oplossing ook inzetten voor grote kantoren en andere locaties die veel energie verbruiken. Ongeveer 60% van het energieverbruik van Vodafone is gespreid over meer dan 230.000 basisstations, 25% gaat naar datacentra en 15% naar kantoren en retailvestigingen.

Om de gewenste resultaten te bereiken moet de EDM-oplossing passen bij een bedrijf en de manier waarop energie wordt gebruikt.. Als u meer wilt weten over energieverbruik en de Energy Data Management-oplossing van Vodafone, kunt u hier de whitepaper lezen.