Vodafone: krijg inzicht in het energieverbruik van uw bedrijf dankzij Energy Data Management

Vodafone logoVodafone geeft bedrijven en organisaties een waardevol inzicht in het energieverbruik en efficiëntie met zijn nieuwe Energy Data Management (EDM) oplossing. Door gebruik te maken van gegevens van de Energy Data Management oplossing, kunnen gebruikers lijnmanagers en werknemers motiveren om rekening te houden met energieverspillend gedrag — zoals lichten of pc’s ’s nachts aan te laten.

Volgens Vodafone’s nieuwe white paper, die gratis te downloaden is, laat de EDM-oplossing realtime opvolging toe van schommelingen in energieverbruik. Dit zowel tijdens de werkdag als door de tijd op gedetailleerd niveau. Hierdoor kunnen gebruikers betere beslissingen maken over hun energie-efficiëntiebeleid, processen en technologie van hun bedrijf.

EDM rapporteert vervolgens de informatie op de gewenste intervallen terug via een bedraad of draadloos netwerk aan uw centrale beheersystemen. Deze aggregeren de gegevens voor realtime controle en voorspellingen op lange termijn. Het doel hiervan is dat u EDM kunt gebruiken om het energieverbruik te benchmarken, doelen te stellen en vorderingen bij te houden.

Vodafone toonde de grote ROI aan die zijn EDM-oplossing kan bieden door het systeem toe te passen op onnauwkeurige energierekeningen; de investering werd in minder dan een jaar terugverdiend.

Bovendien heeft Vodafone ook plannen om zijn koolstofemissies te halveren tussen 2008 en 2020 met behulp van EDM. Dit door het energieverbruik te wijzigen en de hoeveelheid energie uit hernieuwbare bronnen te verhogen.

Om de volledige versie van Vodafone’s white paper over zijn Energy Data Management oplossing te downloaden, hier klikken.