Oplossing voor gegevensbeheer van Vodafone helpt energieverbruik van bedrijven verminderen

Vodafone logoAmsterdam, NederlandEnergy Data Management (EDM) is een nieuwe oplossing van Vodafone die gebruikers kan bijstaan om betere beslissingen te maken inzake energie-efficiëntiebeleid, bedrijfsprocessen en technologie. Hierdoor kunnen organisaties een kostenefficiënt energieverbruik aanhouden.

Vodafone heeft onlangs een white paper gepubliceerd om hun nieuwe oplossing voor energiebeheer voor te stellen. Hierin wordt beschreven hoe gebruikers het energieverbruik en bedrijfskosten tot 29 procent kunnen verminderen.

De oplossing voor energiebeheer zag het daglicht toen het bedrijf manieren begon te zoeken om de eigen energiekosten onder controle te krijgen nadat hun water- en energierekeningen de pan uitrezen. Aanvankelijk richtte het bedrijf zich op het gebruik van slimme meters, Vodafone wilde echter veel verder gaan en realtime gedetailleerd inzicht krijgen in de factoren die hun energieverbruik beïnvloeden. Vervolgens werd die informatie gebruikt om het energieverbruik meer proactief te leren beheren.

Vodafone stelde onmiddellijk een vermindering van de energiekosten vast tot 40 procent op een locatie. Gemiddeld werd een besparing van 29 procent gehaald verspreid over 200 locaties die deelnamen aan de EDM-testfase. Vodafone implementeerde vervolgens de oplossing in 8 landen verspreid over 35.000 locaties en stelde daarna een aantal voordelen vast waaronder lagere onderhoudskosten.

Volgens Vodafone vereenvoudigt de oplossing aanpassingen van elke omgeving door feeds te nemen uit verschillende bronnen. Hierdoor kunnen gebruikers precies volgen hoe en waar ze energie verbruiken over hun volledige locatie. De invloed van externe factoren zoals het weer en luchtvochtigheid kan ook worden gemonitord.

Klik hier om de volledige white paper te downloaden en te lezen. Ontdek meer over hoe u het energieverbruik en de bedrijfskosten kunt verminderen.