Vodafone white paper introduceert nieuwe oplossing voor gegevensbeheer van energie

Vodafone logoVodafone heeft onlangs een white paper gepubliceerd over de machine-to-machine oplossing voor controle van het energieverbruik binnen een organisatie. De oplossing, genaamd Energy Data Management (EDM), is nuttig voor organisaties die het energieverbruik over verschillende sites moeten monitoren en regelen.

Zonder de juiste informatie, op gedetailleerd niveau, kan het moeilijk zijn om de beste oplossing te vinden. Zeker als u actief bent in meerdere locaties over de hele wereld. Elk systeem op elektriciteit kan een verbruik hebben van slechts enkele honderden watts, maar gedurende een jaar en verspreid over meerdere locaties, loopt deze energierekening flink op.

EDM kan essentiële informatie opleveren voor een organisatie zodat bedrijfleiders betere beslissingen kunnen maken met betrekking tot energie-efficiëntiebeleid, bedrijfsprocessen en technologie.

Gedurende 10 jaar heeft Vodafone het energieverbruik gemonitord en slimme meters gemonteerd in 40.000 basisstations. Het bedrijf is ook begonnen om de oplossing toe te passen in grote kantoren en andere locaties die grote energieverbruikers zijn. Ongeveer 60% van Vodafone’s energieverbruik was verspreid over meer dan 230.000 basisstations, 25% over datacenters en 15% over kantoren en retail locaties.

Om de volledige versie van Vodafone’s white paper te downloaden en te lezen, klik hier.