Virksomheder benytter nedgang i olieindustrien for at ansætte

Virksomheder benytter nedgang i olieindustrien for at ansætteTil trods for at olie og gas leverandører bliver stadigt flere, og at opsigelser i oliebranchen er nået op til flere tusind, er det ikke alle, der befinder sig i den samme båd.

Hos den familieejede olie- og gasleverandør Reinartsen, har de valgt at stå stærke i stormen og beholde kompetencerne indtil krisen er overstået.

 – Vi ansætter

Som om status quo ikke var nok, så har Reinertsen besluttet at de skal nu til at ansætte, i en tide hvor alle de andre er i gang med opsigelser.

 – “Vi kan se at industrien er nede i en bølgedal, men vi vil fokusere på det der sker på den anden side, når vi er på vej op igen. For ikke mere end seks måneder siden, var det meget sværere at ansætte folk. Derfor er vi i gang med at ansætte nu, det er en bevidst beslutning,” forklarer Geir Suul, direktør for forretningsudvikling, til Teknisk Ukeblad.

Han påpeger dog at der ikke er tale om ansættelser i massevis, men at det er interessant at bemande indenfor specielle fagområder, som subsea, roterende udstyr og kontrolsystemer.

– ”Nu har vi chancen for at ansætte de bedste, og det må vi hellere benytte,” påpeger han.

Ikke på børsen

Reinertsen er ikke blandt de olieleverandører, der har skåret ned på ansatte, og selskabet har ingen planer i den retning.

– “Så må vi se, hvordan det går, men vi synes det er vigtigt at bevare kompetencerne vi har opbygget i årenes løb. Vi har mindre aktivitet i gang nu, men det skal nok gå opad igen,” siger Suul.

Reinertsen har desuden den fordel ikke at være på børsen, og at være en familieejet bedrift.

– “Det er et andet form for ejerskab end hos de fleste leverandører. Vi er en familieejet bedrift og derfor sandsynligvis lidt bedre fokuseret på det lange løb. Børsnoterede bedrifter har andre forudsætninger i forgrund.”

Men leverandøren kan godt mærke nedgang, ligesom alle de andre, især indenfor vedligeholdelse og modifikationer.

– “Samtidigt er vi ikke inde på nybyggerimarkedet, hvor en stor del er flyttet til Asien. Mange her lægger også mærke til denne konkurrence, men det påvirker os ikke,” påpeger Suul.

– Vækst i opgangsårene

Suul mener at nedgangen på markedet handler om at reducere udgifterne, og at dette vil have en positiv effekt for industrien.

– “Industrien har haft nogle gode år, hvor vi også voksede. Jeg synes branchen tager det rigtige skridt frem, ved at fokusere på udgifterne. Jeg er overbevidst om, at det er muligt at reducere udgifterne, uden at det har en langsigtet virkning på antal ansatte.” lyder det fra direktøren for forretningsudvikling.

Suul påpeger at nye muligheder kan åbnes for leverandører.

– Industrien har været præget af konservative holdninger. Nu burde der være en åbning for nye tekniske løsninger, forretningsmodeller og roller for leverandørerne.

Inden subsea synes han at projekter burde organiseres og gennemføres på samme måde som der bruges ved behandling på topside og ved landanlæg. Der er brug for standardisering og forenkling i alle segmenter indenfor olie og gas.

– De tekniske krav olieselskaberne har indført er prægede af at der stadig opstår nye krav, i stedet for at se hvad der er godt nok. Statoil har nu taget et skridt tilbage, for at se hvad der er behov for at ændre og hvad der godt må lade stå som det er. Det betyder, at vi er inde i en lidt usikker periode.

1500 ansat i løbet af de sidste tre år

Den norske afdeling for National Orwell Varco (NOV) har heller ikke opsagt noget af sit personale.

Tværtimod har de ansat en betydelig del mennesker i løbet af de sidste tre år. I det hele taget har 1500 nye arbejdskræfter blevet ansat, hvilket betyder at selskabet har nu omkring 5000 ansatte i det hele taget.

Administrerende direktør, Tor Henning Ramfjord, forklarer at selskabet har nu nået sine mål, da de har dækket behovet.

– “Vi har gjort et godt stykke arbejde over de sidste tre år, og vi har også fået mange gode kontrakter i opgangstiden lige før. Derfor har vi projekter for en lang tid, hvilket har været nødvendigt med flere ingeniører i virksomheden,” forklarer han.

De kontrakter NOV har underskrevet, er store ordrer på komplette boreanlæg til boreskibe, og til både jack-up og nedsænkbare rigge, i tillæg til betydelige kontrakter på kraner til anlægsfartøjerne.

Værfter i Asien er NOVs største kunder, selv hvis de norske virksomheder er slutbrugerne af de produkter, de leverer.

– Flere ansøgere nu

Ramfjord forklarer, at det har været ganske enkelt at ansætte nye folk, også før opsigelsesperioden gik i gang, selv om de ikke nødvendigvis var yderst erfarne folk.

– ”Men vi fik fat i meget gode folk, både fra Norge og fra udlandet. Vi har folk af over 20 nationaliteter her i Norge. Vi har også gjort kraftige skridt med universiteterne, især NTNU, og derved blevet kendt som en interessant virksomhed at arbejde for” siger direktøren.

Da de andre i leverandørindustrien startede sine opsigelser, var NOV lige ved at nå sine ansættelsesmål. Men Ramfjord tilføjer at de har kunnet mærke større interesse for annoncerede job her på det sidste.

– Mængden af ansøgninger er steget markant her på det sidste. Vi har lagt mærke til at flere er ledige. Så kunne det være, at der findes specialister hist og her, som vi kunne gå efter,” siger han.

– Arbejde sikret for et stykke tid ind i fremtiden

Selvom de har en stor efterslæb, forventer NOV mindre aktivitet i de kommende tider.

– “Markedet for boreskib og borerigger er stagneret lidt, og vi forventer nedgang i aktiviteter i de næste 18 måneder. I den tid, vil vi arbejde for at levere det, vi allerede har solgt, hvilket gør vores produkter endnu bedre, samtidigt med at forske nye og bedre løsninger,” siger Ramfjord.

Han er ikke bekymret for, at de har ansat for mange i en nedgangsperiode, og forklarer, at selskabet er overbevist om, at markedet stiger igen.

– “Uanset hvornår det sker, så vil vi blive klare for den næste opgangsperiode. Baseret på spekulationerne, om hvor længe nedgangen i ordrer varer, tror vi, at vi kan klare det. Vi har ansat de mennesker, der kan levere kvalitet til vores kunder, og vi har arbejde for en periode ind i fremtiden, på grund af organisationens størrelse.”

http://www.tujobs.com/news/316201-companies-use-oil-industry-recession-to-hire