De 25 mest lovande Nordiska cleantech företagen utvalda av en internationell jury

nco logoFöretagen representerar inte bara det allra nyaste och bästa från den Nordiska cleantech scenen, de representerar även den stora variationen av lösningar med en bred uppsättning olika tekniker. De mest representerade områdena bioteknologi, energi effektivitet i byggnader och förnyelsebar energi med en hög variation lösningar. Faktum är, att de 25 företagen är utmärkta exempel på den enorma vidden som finns på det Nordiska miljöteknikfältet, vilket är känt för att vara det mest innovativa i världen.

Denna fjärde omgång av Nordic Cleantech Open tävlingen gav 111 ansökande miljöteknikföretag, vilket är rekord och fortsättning på en växande trend som tävlingen visat år för år. En internationell jury bestående av över 50 inflytelserika personer från multinationella företag och riskkapital fonder har varit involverade i att välja ut de topp 25 bolagen. Bland jurymedlemmarna finns representanter från International Finance Corporation – IFC (Int.), SABIC Ventures (Saudi Arabien), Shanghai Electric (Kina), Global Acceleration Partners (Kanada), IdInvest Partners (Frankrike), Robert Bosch Venture Capital (Tyskland), Mahle (Tyskland), EDF (Frankrike), Capricorn Cleantech Fund (Belgien), Dow Chemicals (Schweiz), Grundfos (Danmark), Energimyndigheten och andra.”Varje år vi har kört tävlingen har vi varit lika förvånade över hur många fantastiska nya företag det kommer. Slutar det aldrig, frågar man sig själv. Så här långt har det inte gjort det utan bara fortsatt att öka, både i antalet nya företag och i kvalitén på företagen. Det här årets topp 25 representerar den höga innovationsnivån, den stora spridningen och de enorma möjligheterna som finns på den Nordiska Cleantech scenen, säger Olof Blomqvist, som ansvarar för tävlingens genomförande på Cleantech Scandinavia – organisatören för Nordic Cleantech Open.

“Nordic Cleantech Open är ett utmärkt sätt för oss att få insikt i vad som händer i det Nordiska miljöteknik landskapet då det gäller nya företag. Vi är väldigt imponerade av de företag som är med på topp 25 och ser fram emot att träffa entreprenörerna”, säger Mary McCarthy, Investment Manager på SABIC Ventures.

Att bli utvald som topp 25 är bara starten för dessa företag. Ett intensivt program ligger nu framför dem. Den 21-22 mars träffas juryn och alla företagen under helgeventet Nordic Camp på Trolleholms Slott. Vinnarna kommer slutligen att väljas vid final evenemanget på Cleantech Capital Day i Malmö, 19 maj.

Här är de utvalda 25: http://www.nordiccleantechopen.com/top-25/

The Nordic Cleantech Open är en företagstävling som identifierar, uppgraderar och marknadsför de 25 bästa nordiska miljöteknikföretagen, i tidigt skede, varje år. Partners och sponsorer till tävlingen är: Cleantech Scandinavia, Energimyndigheten, Tillväxtverket, Autodesk, Climate KIC, Clean, Future Matters Venture Capital, Malmö Cleantech City, SABIC Ventures, Sitra, Vinnova, Klak Innovit.

Websida
För mer information om tävlingen, besök hemsidan: http://www.nordiccleantechopen.com

Kontakt
För mer information om ansökan och deltagande kontakta: Magnus Agerström, +46739402070, magnus@cleantechscandinavia.com